фото на згадкуНовий рік переступив наш з вами поріг, прийшла Коляда, прибігли щедрівочки, незабаром Водохреща - ці свята завжди були найбажанішими святами у кожній родині. За традицією, святкування супроводжувалося обходом хат із побажанням людям щастя, здоров’я і добробуту в Новому році. Цієї традиції дотримуються і вихователі групи «Метелик» Петрівського дошкільного навчального закладу №1 «Рудана» Ольга Петрівна Тесленко та Алла Андріївна Жукова за сприяння музичного керівника Станіслава Павловича Тосика. Під керуванням цих досвідчених педагогів готувалося святкове дійство, з яким вони 14 січня разом з дітками завітали до Свято-Покровської церкви з колядками та щедрівками. …Засяяла у вечірньому небі перша зірка, яка сповістила про те, що Пресвятая Діва Марія народила свого Сина - Ісуса Христа, Спасителя нашого. У кожній родині, у кожному домі радіють цій визначній події. У серці мир і молитва. Господь нарождається, славімо його! Перші сповісники народження Христа – колядники. Вони ходять від хати до хати, прославляють Господа, бажають кожній родині здоров’я, благополуччя, щастя, миру, злагоди та врожаю.

От і сьогодні до нашого храму прийшли маленькі щедрувальники з групи „Метелик”. Яке у них гарне вбрання! У кожної дитини в руках дзвіночки, які благословляють маленького Ісуса Христа. Своїми колядками, щедрівками діти бажали господарю храму, його господині та присутнім прихожанам міцного здоров’я, довголіття, миру, злагоди. 

Хлопчики–колядники засівали ярою пшеницею на щастя та на добро. А дівчатка–щедрувальниці у гарних хустках, віночках вітали присутніх з великим святом, дарували пісні – щедрівки. Це було насправді велично, красиво, душевно. Від  щирого серця діти прославляли Ісуса Христа, дарували радість. Маленькі янголята приносили дари Діві Марії: дві свічки воскові, ще й ризи шовкові Ісусові Христові.

На завершення свята настоятель храму отець Дмитрій щедро пригостив малечу солодощами. Подякував дітям за благодать і радість, яку вони принесли до храму та запросив знову приходити на гостину наступного року.

Батьки дітей, які цього дня перебували в церкві разом з дітьми, дуже задоволені тим, що дітям змалечку прищеплюються основи християнської моралі, навчають берегти свої українські традиції. Діти зростуть духовно багатими та благословенними.

Батьки групи «Метелик».