фото на згадкуУказом Президента України від 11 квітня 2012 року 2014 рік оголошено роком Тараса Григоровича Шевченка, тож вся Україна готується до проведення урочистих заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Кобзаря. 

На виконання соціальних ініціатив Президента 16 січня у Петрівській центральній районній бібліотеці відбулася літературна година «Об’єднаймо Україну Тарасовим словом». 

На заході була присутня заступник голови Петрівської районної державної адміністрації Тетяна Панета, яка наголосила: «Для нас Тарас Шевченко не тільки значиме явище історико-літературного минулого, але, і, безумовно, частина сучасної культури сьогодення. Адже саме Шевченко відкрив світові національне буття українців, виконавши тим самим свою історичну місію генія і національного пророка, відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого поступу. Тому, безперечним є той факт, що сьогодні, коли відбувається духовне відродження національної культури і освіти, всі повинні глибше відкрити для себе його скарбницю творчості».

У ході літературної години учні дізналися про основні віхи життя і творчості Великого Кобзаря, прослухали його вірші та пісню у виконанні учениці дитячої музичної школи Катерини Мовчан. 

На закінчення гості обговорили різні факти з життя Тараса Шевченка та поділилися власними враженнями про велич українського генія.

Тетяна МАРТИНЕНКО, директор ЦРБ.

Фото С. АНДРУСЕНКА.