Тетяна Білець біля виставки своїх робіт3-14 грудня у Дніпропетровську проходив VII Міжнародний  фестиваль пісні “Чорнобильські мотиви”, який був заснований Дніпропетровською обласною державною адміністрацією на підтримку ініціативи обласної громадської організації інвалідів «Союз «Чорнобиль України» та Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля» у 2007 році. Фестиваль щорічно проводиться з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У нинішньому році за сприяння голови районної державної адміністрації Тамари Сакари та за фінансової підтримки голови районної організації добровільного товариства “Союз Чорнобиль” Володимира Попіля участь у фестивалі вперше взяли представники і нашого району - особи, які мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи Надія Петрівна Білець з донькою Тетяною та Андрій Мотько.

диплом, яким нагороджено Андрія МотькаТетяна Білець брала участь у конкурсі дитячого малюнка “Чорнобильська палітра” та у виставці робіт прикладного, декоративно-ужиткового мистецтва, а Андрій Мотько - у номінації  “Кращий соліст-вокаліст”. За участь у фестивалі вони отримали дипломи.

Андрій Андрійович має статус потерпілого від Чорнобильської катастрофи категорії 3, народився у с. Любахи Владимирецького району Рівненської області. У 2003 році разом зі своєю родиною переїхав на постійне місце проживання до нашого району, працює на посаді директора Новостародубської музичної школи.

Тетяна Білець виховується у родині, де з дитинства прививалась любов до народної творчості, до мистецтва. За допомогою бабусі Галини Іванівни Тетяна почала вишивати рушники та подушки, виготовляти вироби з бісеру.

Валентина Сибіра, начальник УСЗН

На знімках: Тетяна Білець біля виставки своїх робіт; диплом, яким нагороджено Андрія Мотька.