В.В.Родзінський27 листопада педагоги та учнівські колективи Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів вшановували пам’ять досвідченого педагога В.В.Родзінського. 

30 років пропрацював Віктор Васильович директором нашої школи, віддавши улюбленій праці всі сили і знання. Мудрий керівник, він створював у школі атмосферу тепла, любові, пізнання знань. Для колег Віктор Васильович назавжди залишився взірцем чесності і справедливості, небайдужості та професіоналізму. Кожен працівник школи знав, що в скрутну хвилину директор захистить, допоможе, розрадить і поспівчуває не тільки словом, а й якщо потрібно, то й ділом. Напоготові у нього завжди були й дотепні слова, з ним цікаво було спілкуватися, в його очах завжди палала іскорка життя.

Мудрий керівник умів так організувати діяльність у школі, що тепер кожен може сказати: «Це були щасливі роки роботи, навчання». Навіть коли були труднощі, негаразди, Віктор Васильович вирішував проблеми з властивим йому почуттям гумору. Саме за цю рису характеру його поважали і любили діти. А він, як досвідчений педагог, знав, коли потрібно «прикрутити» дитячі пустощі, а коли й згладити провини. Віктор Васильович вибудував уроки фізики, в ході яких  пов’язував її закони з законами життя. Він давав можливість дітям відчути себе значущими і потрібними. Тому й при зустрічі вони дарували йому посмішки. Школярі знали, що директор справедливо покарає за проступок, але справедливо і похвалить. У нашій шкільній сім’ї він був справжнім батьком.

 

Віктор Васильович як справжній господар піклувався про добробут школи. Усе було в колі його зору: і класи, і коридори, і їдальня, і подвір’я, і стадіон, і пришкільна ділянка. Йому не соромно було засукати рукава і власноруч полагодити зіпсоване.

Те не тільки шкільними справами опікувався Віктор Васильович. Довгий час він був депутатом районної ради, і відстоював інтереси жителів нашої територіальної громади.

Сумно і скорботно. Та все ж світла пам’ять про нього залишається, і наш справедливий директор  продовжує жити у наших серцях, у справах, які він започаткував. Добро не забувається! 

Ми завжди згадуватимемо Вас, дорогий Вікторе Васильовичу