1 грудня 2013 року ми відзначаємо професійне свято - День працівників прокуратури України. З дня створення і по сьогоднішній день прокуратура відіграє важливу роль в утвердженні верховенства Закону у всіх сферах суспільного життя, зміцненні правопорядку, вдосконаленні законодавства та розбудові сучасної правової держави.

За результатами діяльності прокуратури району поточного року на різних напрямках прокурорської діяльності зареєстровано 3 кримінальні провадження, розглянуто 107 документів реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 67 посадових осіб, з яких 9 працівників контролюючих органів, відшкодовано 456 тис. грн., розглянуто 67 звернень громадян. 

 

Заявлено позовів на суму 3083 тис. грн., задоволено на суму 1252 тис. грн., реально виконано на суму 1126 тис. грн. За втручання прокуратури району повернуто 446 га земель сільськогосподарського призначення на суму 1167 тис. грн.

Прокурорами забезпечено 100% підтримання державного обвинувачення у 62 розглянутих у суді кримінальних провадженнях, а всього взято учать у 176 засіданнях суду.

До суду спрямовано 1 кримінальне провадження та складено 1 протокол про вчинення корупційних діянь.

За кожною з наведених цифр стоїть Ваша кропітка робота, спрямована на дотриманню прав і свобод громадян та інтересів держави.

У цей визначний день бажаю Вам міцного здоров’я, творчих сил і наснаги у професійній діяльності, родинного тепла та благополуччя!

Віктор Апостолов, прокурор Петрівського району.