15 квітня 2013 року на виконання статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення», Постановою КМУ №347 затверджено Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фондом соціального захисту інвалідів гарантується компенсація єдиного внеску в разі працевлаштування зареєстрованого безробітного інваліда, якому відповідно до законодавства допомога по безробіттю не призначається.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

 

У разі звільнення працівників з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування, сума коштів повертається в повному обсязі до Фонду соціального захисту інвалідів.

Компенсація не виплачується у разі, коли роботодавець:

1) має заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

2) визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно якого порушено справу про банкрутство.

Консультації із зазначеного питання можна отримати за телефоном 9-63-45 або безпосередньо у районному центрі зайнятості.

Людмила Семенова, заступник начальника відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості