фото на згадку про плідно та весело проведений захід.У центральній районній бібліотеці пройшло засідання круглого столу «Всі ми родом із дитинства», організованого районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасниками засідання стали заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, директор центру Оксана Стулій, головний спеціаліст центру Ірина Лугова, директор ЦРБ Тетяна Мартиненко, завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей райдержадміністрації Оксана Науменко, заступник голови громадської організації «Молода Петрівщина» Анна Орос, фахівець із соціальної роботи ІІ категорії центру Наталія Півень та діти середнього і старшого шкільного віку Петрівського НВК.

Тетяна Панета передала дітям вітання від голови райдержадміністрації Тамари Сакари. Вона висловила втіху активністю та небайдужістю дітей до суспільного життя району, зокрема волонтерським рухом, наголосивши, що Президент України Віктор Янукович ставить одним із головних завдань створення позашкільних об’єднань, гуртків, організацій для розкриття та задоволення їх творчого потенціалу. Тетяна Григорівна побажала дітям, щоб їх завжди супроводжували найяскравіші та найтепліші спогади про дитинство, які допомагатимуть долати труднощі дорослого життя.

Ведуча засідання Оксана Стулій запросила до слова Наталію Півень, яка поділилася своїми спогадами про дитинство, про цей найважливіший і найприголомшливіший час у житті кожної людини.

Волонтери центру Вероніка Лінтур та Анна Лугова прочитали вірші «Бабусині роки» та «Яскраві кульки відлітають в небеса»,  з глибоким змістом, за яким проглядається життєвий шлях людини та стрімкий плин років.

Про те, якому вихованню дітей надають перевагу у сім’ях різних країн, розповіла Тетяна Мартиненко.

Учасники круглого столу ознайомилися з результатами анкетування та конкурсу малюнків на відповідну тематику, що проводилися серед учнівської молоді, які оголосила Ірина Лугова, записали свої найяскравіші спогади про дитинство на пелюстках символічних ромашок та  повідомили про свої плани на майбутнє на великій повітряній кульці, тексти яких домовилися зачитати на черговій зустрічі через три роки. Також розіграли життєві ситуації, які найчастіше трапляються у сім’ях з дітьми, проаналізувавши кожну з них.

«Щоб бути щасливим, зовсім не обов’язково повертатися до країни дитинства, досить зберігати в серці цю малюсіньку часточку минулого та сподіватися, що вона зігріє майбутнє життя й забарвить його в яскраві, дивні кольори», - на завершення побажала ведуча.

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімку: фото на згадку про плідно та весело проведений захід.