Прибирання за допомогою звичайного 5% оцту – це простий і недорогий спосіб убити до 99% бактерій, навіть сальмонелу і збудника дизентерії – шигелу, 82% спорів плісняви та 80% вірусів. Не всі дезінфікуючі засоби мають таку ефективність, оскільки проти багатьох їхніх компонентів бактерії вже виробили імунітет. Робить оцет таким сильним засобом оцтова кислота.

Протирайте оцтом місця, де накопичується пил, оскільки рідина нейтралізує алергени пилового кліща.

Час від часу обробляйте оцтом з пульверизатора кухонні дошки, поверхні столів, губки. Змивати не обов’язково, запах випарується протягом кількох годин. Оцтом також ефективно обробляти краї унітазу. Побризкайте і витріть.

Оцет допоможе видалити цвіль, грибок і наліт у ванній. Аби підсилити ефект, можна використати нерозбавлену оцтову есенцію. Нанесіть рідину на забруднене місце, а потім змийте звичайною губкою.

Щоб помити вікна, використовуйте суміш із 1/4 склянки оцту з 2 склянками води і 1/2 ч. ложки миючого  засобу.

Аби зняти іржу, прокип’ятіть дрібні заіржавілі предмети (гайки, цвяхи тощо) з оцтом, а потім добре промийте водою.

Позбутися затхлого запаху в холодильнику або шафі легко, якщо протери його внутрішні поверхні ганчіркою, змоченою в оцті.

Проти домашніх мурах боротися можна таким методом: розвести оцет водою 1:1 і розбризкати в місці, де вони зробили «доріжку». Оцет зітре їхні сліди, і за ними не потягнуться інші.

Усунути засмічення у трубах можна, якщо висипати в стік 3/4 склянки соди та залити її 1/2 склянки оцту. Через 30 хв. вилийте в отвір чайник окропу. Таким чином вдається ліквідувати навіть стійкі засмічення.