хліб-сіль голові райдержадміністраціїМинулої суботи в Малинівці відбулося велике свято. Жителі відзначали 70-ту річницю  визволення села від німецьких окупантів, а також День села і професійне свято хліборобів – День працівників сільського господарства. З цієї нагоди до малинівців завітали голова райдержадміністрації, депутат районної ради Т.Сакара (вона, до речі, представляє в районній раді саме Малинівську громаду), її заступник Т.Панета, голова районної ради С.Тилик, голова районної організації ветеранів України О.Гіюк.

односельців вітають вихованці дитсадкаМітинг, присвячений ювілею визволення села, відбувся біля гарно впорядкованого меморіального комплексу. Присутніх вітали Т.Сакара, С.Тилик, О.Гіюк, сільський голова Е.Яротник. Вони згадували сотні полеглих бійців, пам’ять про яких повинні зберегти нащадки, говорили про те, що перемогу  також наближали жінки і підлітки, які замінили чоловіків біля заводських верстатів і на колгоспних полях. Всі промовці бажали, щоб над нами завжди було мирне небо, діти росли щасливими і веселими, земля дарувала щедрі врожаї.

У Малинівці уже залишився лише один учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні – Володимир Полікарпович Волошин. Він також привітав учасників мітингу, побажав миру і благополуччя. 

З.Кобилянська вручає подарунок В.ВолошинуПротоієрей отець Микола відслужив молебінь за загиблими воїнами, після чого всі схилили голови у хвилині мовчання, а загін місцевих мисливців вшанував полеглих рушничним салютом.

Урочистості заходу додав виступ юних барабанщиць, а тепла – вихованці дитячого садочку. На завершення мітингу його учасники поклали квіти до пам’ятника радянським воїнам.

Після цього ведуча заходу М.Погоріляк запросила всіх присутніх до обрядової зали, де відбувся концерт, присвячений дню села і Дню працівників сільського господарства. 

загальне фото на згадкуТ.Сакара привітала малинівців, запевнила, що вважає за честь бути їхнім представником у районній раді, завжди готова підставити своє плече у вирішенні проблем громади. 

Е.Яротник передав присутнім вітання від імені генерального дитектора ТОВ «Малинівське» В.Мірошніченка, який через хворобу не зміг взяти участь у святкових заходах, а приватний підприємець З.Кобилянська вручила здавальникам молока подарунки.

Після концерту, підготовленого місцевими аматорами, сільчани, як і годиться, продовжили спілкування за дружнім святковим столом.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: хліб-сіль голові райдержадміністрації; односельців вітають вихованці дитсадка; З.Кобилянська вручає подарунок В.Волошину; загальне фото на згадку.