Коли світять зорі - шлях стає світлішим,
Коли є міцні дуби, що тримають небо, -
Молодим пагінцям рости просторіше,
Коли поруч відчуваєш дружнє плече - ідеш упевненіше.
Коли є мудрі вчителі та наставники - працювати легше,
Адже є на кого рівнятися, є на кого покластися.

Наше село Зелене хоч і невелике, але дуже багате на знаменитих людей. Хто не знає поета І.Є.Хоменка чи співака О.М. Таранця?!

Але ми інколи не бачимо поряд зі знаменитостями простих, добрих людей, які своїми справами, навіть не помічаючи цього, творять справжні чудеса. Олександр Михайлович Жушман, голова ФГ «АЛАН» - один із них. Яка б справа не започатковувалася в селі, він завжди візьме в ній участь.

Олександр Михайлович народився і виріс в Зеленому, навчався у місцевій середній школі. Закінчивши технікум, де отримав спеціальність електрика, повернувся у рідне село. Працював електриком у колгоспі. А коли колгосп розпався, став фермером. Він пройшов важкий, тернистий шлях до своєї мети, але не зрадив своєму покликанню. Саме тоді його талант до ведення сільського господарства розкрився повною мірою - він став справжнім господарем землі.

Декілька років тому, коли наше село взимку закидало снігом, дві доби трактористи разом з Олександром Михайловичем його розгортали. А потім регулярно чергували, щоб знов не закидало дорогу.

Не стоїть осторонь фермер і від проблем школи, завжди, коли б не звернулися за допомогою, прийде на допомогу. Село наше розтяглося на кілька кілометрів, тому до дитячого садка дітям доводиться добиратися майже за три  кілометри. За власної ініціативи він організував підвіз до садочка малюків. Обладнав нічними ліхтарями вулицю Леніна. Тепер щоночі вона ніби острівець виділяється серед інших вулиць села.

Олександр Жушман - добрий, чуйний, людяний, гарний сім’янин, хороший батько двох дітей - Олени та Олексія. Його син не побоявся труднощів роботи землероба, закінчив Дніпропетровський аграрний університет і теж наслідує батьківську справу. Також Олександр Михайлович добрий, турботливий дідусь для своєї онучки Лізи. 

Напередодні професійного свята Дня працівників сільського господарства ми хочемо привітати Олександра Михайловича, побажати міцного здоров’я, щастя й добра. А також висловити щиру подяку за його розуміння, чуйність та людяність. 

Нехай земля завжди радує Вас добрими врожаями, а всі незгоди оминають стороною.

Людмила КОЛОДЬКО, с. Зелене.