Програма «Центральний регіон-2015» в дії

Д.Ханіс знайомить С.Тилик та В.Субботнього з технологією виготовлення плиткиУ рамках програми «Центральний регіон – 2015» за рахунок субвенцій сільських і селищних рад Петрівському  комбінату комунальних підприємств було придбано обладнання для виробництва тротуарної плитки. Вібропрес разом з допоміжним обладнанням загалом коштує близько 160 тис. грн. Довелося також витратити певну суму коштів на облаштування цеху по виробництву плитки. Для цього відремонтували приміщення, яке раніше використовувалося, як склад. І ось, нарешті, цех почав працювати: вже виготовлено чимало плитки. Потужність обладнання – 30 квадратних метрів плитки за зміну. 

- Поки що плитку виготовляємо для замовника – МП «Вибір». Для її виготовлення придбали необхідну сировину – цемент високої якості, спеціальний пісок, фарбники тощо, – говорить начальник підприємства Д.Ханіс. - Тож питання придбання саме цієї плитки слід вирішувати з її власником.

оператор вібропресу І.Кампо та робітники С.Кобеляцька та М.Штефан за роботою.Ми плануємо розпочати її виробництво з власної сировини для реалізації з весни наступного року. Орієнтовна вартість одного квадратного метра становитиме від 60-65 гривень. Можемо виготовляти плитку двох видів – бордюрну і типу «цеглинка», хоча надалі можна буде її робити будь-якої конфігурації:  все залежить від форм. Вона може бути різних кольорів, в залежності від фарбника. Якість плитки висока, адже за рахунок дуже щільного вібропресування вона не вбирає вологу, тож і не руйнується під впливом атмосферних явищ. 

Минулого тижня на підприємстві побували голова районної ради С.Тилик, заступник голови райдержадміністрації І.Дементьєв і депутат районної ради, начальник філії «Райавтодор» В.Субботній. Вони ознайомилися з роботою цеху, обговорили з Д.Ханісом подальші перспективи розвитку підприємства. 

Тож можна сподіватися, що і в райцентрі незабаром з’являться гарні тротуари, вимощені плиткою місцевого виробника.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: Д.Ханіс знайомить С.Тилик та В.Субботнього з технологією виготовлення плитки; оператор вібропресу І.Кампо та робітники С.Кобеляцька та М.Штефан за роботою.