Т.Сакара та Т.Панета під час уроківГолова райдержадміністрації Т.Сакара, її заступник Т.Панета, начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець побували на уроках толерантності в Петрівському НВК. В 10-А класі урок проводила Т.Копань. Вона нагадала, що третє тисячоліття розпочалося з жахливого терористичного акту у Нью-Йорку 11 вересня 2000-го року, під час якого загинули тисячі людей. Подібні акти насилля відбуваються в багатьох країнах світу. 

Україна географічно розташована так, що впродовж багатьох тисячоліть через її територію відбувалася міграція народів. Без толерантного ставлення до них люди, які населяли цю землю, не вижили б. Історія знає різні приклади стосунків між народами. Свого часу Україна входила до складу держави, якою керували литовські князі. Вони сповідували терпиме ставлення до місцевого населення, не порушували його звичаї і віру. Ця держава існувала понад 300 років, серед литовців, білорусів і українців панувала злагода. Коли ж Україна потрапила під владу польських магнатів, які ставилися до українців зверхньо і вороже, розпочалася епоха конфронтації і кровопролитних повстань і воєн. Результатом цього, зрештою, стався крах Речі Посполитої, вона  зникла з політичної карти світу. Як зникли всі колись могутні імперії.

УрокУ післявоєнний період виникла ООН, головним покликанням якої є примирення народів, збереження миру і безпеки в усьому світі, запровадження принципу толерантності у міжнародних стосунках.

Урок пройшов динамічно і цікаво. На його завершення Т.Сакара висловила подяку Т.Копань і учням, зауважила, що основою толерантності є любов до свого народу, повага до інших людей і народів, їхніх переконань і традицій. В Україні, на відміну від багатьох республік колишнього Радянського Союзу та інших регіонів світу, не було міжнаціональних і міжрелігійних суперечок і конфліктів. Це слід цінувати.

учениця 10-А класу Іра Антоненко добре усвідомила суть поняття «толерантність»- Вам належить майбутнє, представники вашого покоління стануть керівниками держави. Тож ви повинні пам’ятати, що запорукою миру на землі і світлого майбутнього є саме толерантність. Бажаю вам успіхів, щастя і всього найкращого, – підсумувала на завершення Тамара Вікторівна.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: Т.Сакара та Т.Панета під час уроків; учениця 10-А класу Іра Антоненко добре усвідомила суть поняття «толерантність».