Зірка пам’яті

представники районної влади вітають з річницею визволення учасника бойових дій В.І.ГречаногоГлава держави вимагає від влади на місцях  постійної пильної уваги і турботи про учасників Великої Вітчизняної війни. 

В рамках відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників голова районної державної адміністрації Тамара Сакара, заступник голови Тетяна Панета та голова районної громадської організації ветеранів України Олег Гіюк відвідали учасника бойових дій у Великій Вітчизняній війні В.І. Гречаного.

Вони привітали Василя Іларіоновича зі святом, поцікавилися станом здоров’я, умовами проживання. Ветеран зустрів гостей теплими словами та поділився з ними спогадами про свій бойовий шлях. 

представники районної влади вітають з річницею визволення учасника бойових дій О.П.СвиностригуТамара Вікторівна під час спілкування зазначила, що увага до потреб ветеранів - це повсякденна справа. Турбота закріплених за ними соціальних, медичних працівників, представників школи, сільської чи селищної ради, представників місцевого бізнесу в рамках акції «Зірка пам’яті» має допомагати долати труднощі, які виникають у людей поважного віку. 

Продовжуючи відвідування ветеранів, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та голова районної громадської організації ветеранів України Олег Гіюк також побували у жителів Петрового - учасника бойових дій у Великій Вітчизняній війні, Олексія Павловича Свиностриги та учасника Великої Вітчизняної війни Павла Яковича Стрільця.

учасник Великої вітчизняної війни П.Я. СтрілецьОлексій Павлович задоволений увагою та турботою зі сторони влади, своєї родини та юних волонтерів, які регулярно відвідують ветерана. Він має активну громадську позицію, слідкує за життям району, області та держави, читаючи періодику, яку, на жаль, за його словами, нерегулярно постачає пошта. Тож Тетяна Григорівна пообіцяла з’ясувати, що саме перешкоджає «Укрпошті» якісно обслуговувати передплатників. 

Павло Якович нещодавно звернувся до органів влади стосовно ремонту свого житлового будинку. Тетяна Григорівна доручила управлінню соціального захисту населення організувати проведення робочої наради з цього питання та в найкоротші терміни підготувати необхідні документи. Павло Якович дуже любить, коли його відвідують учні, що допомагають по господарству, і з якими він ділиться спогадами, а також задоволений постійною увагою з боку районного керівництва та соціальних працівників.

Тетяна Панета зазначила, що пам’ять - це не тільки урочистості з нагоди свят. Сьогодні регіональна влада та органи місцевого самоврядування активно працюють над реалізацією соціальних ініціатив Президента України, які спрямовані на поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, людей, які пережили роки окупації та працювали в тилу. 

Гості привітали ветеранів зі святом визволення України та району від німецько-фашистських загарбників та вручили продуктові набори, побажавши міцного здоров’я і довгих років життя.

Наприкінці тижня голова райдержадміністрації Тамара Сакара, за участі заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети та керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, провела нараду за підсумками відвідувань ветеранів та учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні. 

Начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра повідомила, що соціальними працівниками було відвідано 34 ветерани. Надаючи необхідні соціальні послуги, вони цікавилися забезпеченістю паливом на зиму, побутовими умовами життя ветеранів. Зрозуміло, що з роками ветерани все більше нарікають на здоров’я, але обслуговуванням та увагою, за їх словами, вони не обділені. 

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімках: представники районної влади вітають з річницею визволення учасників бойових дій В.І.Гречаного та О.П.Свиностригу, а також учасника Великої вітчизняної війни П.Я. Стрільця.