«Разом знайдемо правильне рішення!», - такий головний девіз роботи Консультаційного центру Управління ДСНС в області. Центр відкрився не так давно, але вже активно приймає відвідувачів. 

І, варто сказати, жоден з них не залишив установу, не отримавши вичерпної інформації в питаннях, які безпосередньо стосуються компетенції Держслужби з надзвичайних ситуацій. 

Тому кожен, хто потребує допомоги, її отримає. І для цього не потрібно записуватись у чергу або шукати, у якому саме кабінеті нададуть вичерпні відповіді. 

Нагадаємо, що у Консультцентрі фахівці Управління надають громадянам та представникам бізнесу допомогу з різноманітних питань: від оформлення документів дозвільного характеру до порад, як поводитись у тій чи іншій надзвичайній ситуації. 

Крім того, Консультаційний центр може використовуватися для доведення до населення конкретних повідомлень щодо участі у заходах цивільного захисту за місцем проживання (дії за попереджувальними сигналами, повідомленнями при проведенні евакуаційних заходів, укриття у захисних спорудах, видача засобів індивідуального захисту тощо). Надання інформації здійснюється у зручній для відвідувача формі: по телефону, через мережу Інтернет або під час безпосереднього спілкування з фахівцями Управління і цілком безкоштовно, що абсолютно не позначається на якості наданих послуг.

Прийом проводиться кожного робочого дня відповідно до графіку роботи Консультаційного центру. Тож чекаємо нових відвідувачів у нашому центрі.

Адреса Консультаційного центру: м. Кіровоград, вул. Шевченка, 3. Телефон: (0522) 32-08-72. Детальніша інформація на сайті Управління ДСНС в області, у рубриці «Консультаційний центр».                                                         

Сергій Уманець, в.о. начальника Петрівського РВ У ДСНС в області