Олександр Григорович Поворознюк Останнім часом ми постійно інформуємо наших читачів про змагання в рамках футбольного чемпіонату Кіровоградської області та інші турніри, в яких бере участь команда, що захищає честь нашого району – ФК АФ «П’ятихатська». За великим рахунком, цим самим, фактично, розпочали літопис становлення великого футболу на Петрівщині. І не варто сприймати ці слова, як такий собі гучний вислів, який не має під собою реальних підстав. Бо на запитання щодо програм «мінімум» і «максимум» у футбольних справах генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюк запевнив, що не визнає ніяких мінімумів, завжди ставить перед собою лише максимальні завдання.

У чемпіонаті області наша команда, яка вже встигла стати гордістю Петрівщини, фактично поділяє перше-друге місце з «Буревісником» (Петрове Знам’янського р-ну), переможець визначиться у їхній очній зустрічі. Якщо ним виявляться наші земляки, то у наступному сезоні братимуть участь в чемпіонаті України серед аматорів, а далі можна буде націлюватися і на другу професійну лігу. ФК АФ «П’ятихатська» бере участь і в чемпіонаті Кривого Рогу, де також є лідером і має реальний шанс стати переможцем турніру. До речі, як свідчить О.Поворознюк, рівень чемпіонату міста значно вищий за рівень чемпіонату нашої області.

Чи реальні плани, про які говорилося вище? З огляду на те, що Олександр Григорович серйозно взявся за відродження футболу в нашому районі, цілком реальні. Адже, як і у всьому, він розпочав з системної роботи, яка дасть результат через кілька років. Це, по-перше, створення відповідної футбольної інфраструктури, яка включатиме центральний районний стадіон «Інгулець» в Петровому, два тренувальні футбольні поля у Володимирівці, з яких принаймні одне - зі штучним покриттям, базу команди з навчальними класами, кімнатами для проживання та відпочинку тощо. По-друге – створення приватної дитячо-юнацької спортивної школи з відділеннями в кількох населених пунктах району, аби вирощувати власні футбольні таланти. Бо О.Поворознюк вважає, що саме це, а не придбання футболістів у інших клубів та за кордоном - найперспективніший напрямок, хоча і не найшвидший. Тож варто погодитися, що з таким підходом до справи сказане вище не здається нездійсненим прожектом.

Ну, а зараз – про найближчі футбольні справи. Наші земляки таки вийшли в фінал кубка губернатора Дніпропетровської області, зігравши внічию (0 : 0) матч-відповідь з дніпропетровським «Аланом». Зустріч була дуже напруженою і цікавою, з великою кількістю гострих гольових моментів у обох команд, але забити гол не вдалося нікому. Тож гол, забитий нашими футболістами на власному полі, і став вирішальним. До фіналу вийшла також команда «ВПК – Агро» з Магдалинівки, що, фактично, є фарм-клубом команди вищої ліги «Металург» (м. Запоріжжя), в якій награється дублюючий склад запоріжців. Тож фінальна гра обіцяє бути цікавою і напруженою, приверне до себе значну увагу. Відтак побажаємо нашим землякам успіху на футбольному полі, а О.Поворознюку – у його шляхетній справі.

Анатолій РЯБОКОНЬ