У зв’язку з переходом адміністрування Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) з 01 жовтня цього року до органів Міністерства доходів і зборів України клієнти Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД Міндоходів мають можливість безкоштовно використовувати отримані посилені сертифікати відкритих ключів для підписання та захисту будь-яких звітів до органів Міндоходів, у тому числі звітів з ЄСВ.

Безкоштовно створити та підписати звіт з ЄСВ з використанням ЕЦП від АЦСК ІДД Міндоходів можна за допомогою програмного забезпечення (online сервісів), перелік яких оприлюднено на офіційному інформаційному ресурсі Міндоходів.

За повідомленням учасника Меморандуму – компанії «АйФин», безкоштовно створити (заповнити бланки форм) та підписати звіт з ЄСВ можна за допомогою online сервісу «iFin Zvit». Імпортування звіту з ЄСВ, створеного в інших програмах (сервісах) до «iFin Zvit» здійснюється на комерційній основі.

Програмне забезпечення «ОПЗ», «ДПС Захист звітності» та електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків» не дає можливості клієнтам створювати, підписувати та надсилати звітність з ЄСВ до органів Міндоходів.

Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області