З 20 травня по 15 червня 2013 року на території нашої області проводиться комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті. В зв’язку з цим було оголошено про початок загальнодержавної операції «Автобус-2013», мета якої – забезпечення безпеки дорожнього руху, протидії злочинності на автотранспорті, зміцнення дисципліни і законності серед особового складу, а також забезпечення безпеки перевезень пасажирів автобусами, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку.
Протягом цього періоду працівники Державтоінспекції перевіряють суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів автобусами щодо виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Під час перевірок особливу увагу приділяють питанням діяльності фахівця з безпеки дорожнього руху, зберігання транспортних засобів за місцем стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.
Державтоінспекція Кіровоградської області звертається до водіїв автобусів і власників автотранспортних підприємств: пам’ятайте, користуючись саме вашими послугами, сотні людей щоденно довіряють вам своє життя та здоров’я. Не ризикуйте ними – дорога не вибачає помилок.

Наталія РУДЯЧЕНКО, інспектор ВДАІ.