На цьому наголосив голова облдержадмі-ністрації під час брифінгу в ОДА.
Він підкреслив, що на рівні держави со-ціальний захист чорнобильців із року в рік зростає, яскравий доказ - суттєве збільшення обсягів фінансування пенсійних виплат для чорнобильців. Так в минулому році ця сума становила 69 млн. грн., нинішнього ж року – це вже більше 88 млн. грн.
Разом з тим, реформації у різних сферах життя держави, як то реформа медичної галузі, не повинна зачепити осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. «Медичне забезпечення чорнобильців, як того вимагає Президент України, повинно лише покращуватись», - зазначив Андрій Нікола-єнко.
На рівні області, закладам, які традиційно займаються лікуванням чорнобильців – кардіодиспансер, обласна лікарня, госпіталь МВС, з боку обласної влади приділятиметься окрема увага. І як наголосив Андрій Ніколаєнко, це стосується не лише побутових питань, ремонту зокрема, а й фінансування лікування та харчування чорнобильців у цих закладах.
На постійному зв’язку із обласною владою і громади сіл компактного переселення із зони відчуження – Голубієвичі (Компаніївський район), Несваткове (Олександрівський ра-йон) і Бутівське (Олександрійський район). Найбільш нагальні потреби, які жителі цих сіл порушують перед керівництвом області уже знайшли своє відображення у дорученнях голови ОДА. Андрій Ніколаєнко розповів, що доручив відпрацювати систему якісного транспортного сполучення цих населених пунктів із районними та обласним центром, а також встановити там дитячі та спортивні майданчики.