Проявимо активність заради здоров’я дітей!

На виконання соціальних ініціатив Президента України та відповідного плану роботи райдержадміністрації, протягом тижня, з 15 по 21 квітня, пройде ряд заходів на тему: реалізація у регіонах однієї з нових соціальних ініціатив Президента «Кожній дитині всебічний розвиток» (щодо модернізації дитячих спортивних майданчиків).
На оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів та окремих територіальних органів міністерств і відомств голова райдержадміністрації Юрій Самохвал акцентував увагу на всебічному виконанні запланованих пунктів.
У загальноосвітніх закладах району за графіком відбуваються заходи з метою популяризації здорового способу життя (про це детальніше - в наступному номері).

За участі керівників підприємств, установ та організацій району, а також представників органів місцевого самоврядування проведено засідання круглого столу на тему «Забезпечення реалізації соціальної ініціативи Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» на території Петрівського району».
19-20 квітня у всіх населених пунктах району проходять суботники з благоустрою спортивних споруд за участі підприємств, організацій та громадськості.
На спортивному майданчику з твердим покриттям у Петровому 21 квітня відбудеться відкриття міні-футбольного сезону, а 27 квітня - змагання серед команд установ та організацій.
Роботу з благоустрою та упорядкування пам’яток культурної та історичної спадщини за участі сільських, селищних громад буде проведено протягом 20-30 квітня.
З 1 квітня у рамках нової соціальної ініціативи Президента України «Модернізація та оновлення дитячих спортивних майданчиків» в області розпочався місячник з благоустрою, ремонту та будівництва нових спортмайданчиків у закладах освіти та у місцях відпочинку під девізом «Спорт для всіх – спільна турбота»
Реалізація ініціативи сприятиме поліпшенню умов для занять спортом та охопить фізичною культурою і оздоровленням усі вікові групи населення.
З приводу місячника видано розпорядження голови райдержадміністрації із затвердженим положенням.
Вже традиційно щороку відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, за підтримки органів місцевого самоврядування, організовує цю добру справу.
Протягом місячника за участі громадськості буде проведено будівництво, реконструкція, ремонт та упорядкування спортивних майданчиків до весняно-літнього періоду. Даний захід має на меті залучення до співпраці органів місцевого самоврядування, суб”єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, населення району, особливо молоді. А також стане прикладом запровадження сучасних стандартів активного дозвілля та створення здорової конкуренції серед місцевих громад щодо забезпечення належних умов для щоденних занять фізичною культурою, спортом та здоровим активним відпочинком.
В рамках місячника заплановано упорядкування 36-ти із 49-ти існуючих у районі спортмайданчиків.Скоро розпочнеться літня пора. Закінчиться навчання в школах, вищих навчальних закладах. Наша молодь буде цілими днями незайнята. Тож давайте разом посприяємо їй, щоб замінити безцільне снування вулицями та просиджування батьківських грошей у барах фізичною культурою та спортом. Давайте відновимо наші спортивні майданчики, споруди. І немає значення - чи то власність школи, чи сільської ради. На них оздоровлюються наші діти.
Тож організатори запрошують усіх небайдужих долучитися до цієї благородної справи.

Валентина РЯБОКОНЬ.