нарада ОДААндрій Ніколаєнко: Завдання на суботник для всіх: прибрати території від сміття, подбати про зелені насадження і ключове – облаштувати спортивні майданчики

Акція «За чисте довкілля» стартувала. Території активно включилися в роботу – прибирання та озеленення вулиць, ліквідація смітників у районах тривають уже не перший день. До суботників готується і обласний центр. Аби скоординувати дії з цього приводу на всіх рівнях питанню благоустрою було приділено окрему увагу і на апаратній нараді.
Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко наголосив, що благоустрій територій – має бути системною і планомірною роботою. Він переконаний, що за кожним підприємством чи установою області має бути закріплена певна територія, за чистоту і порядок на якій вони й повинні відповідати. Про відповідальність за своє коло обов’язків не повинні забувати і керівники територій: як голови райдержадміністрацій, так і сільські голови, і не перекладати завдання з благоустрою на дорожні служби, наприклад.

Особливо Андрій Ніколаєнко наголосив на тому, що і реа-лізація президентських соціальних ініціатив має пряме відношення до благоустрою територій, зокрема, в тій частині, що стосується дитячих і спортивних майданчиків, багато з яких також треба приводити до належного стану – десь просто пофарбувати, а десь і полагодити окремі деталі.
Керівник області і сам не стоїть осторонь питань благоустрою. У своєму блозі він опублікував заклик до містян приєднатися до загальнообласного суботника 20 квітня і навести лад у парку «Перемоги», більш відомому як міський сад. Андрій Ніколаєнко переконаний, що й парк «Перемоги» можна повернути до життя так, як свого часу Ковалівський. Для цього особливих зусиль не треба, адже багато важить у такій справі підтримка і участь самих кіровоградців.

Ніколаєнко вимагає, щоб території прибирали системно, а спортмайданчики ремонтували вчасно

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко поставив завдання керівникам усіх територій, щоб ті дбали про довкілля не лише під час всеукраїнського суботника, а постійно. Відтак, наголосив очільник області, робота з благоустрою має проводитися планомірно.
Особливу увагу керівник регіону вимагає приділити облаштуванню дитячих і спортивних майданчиків, багато з яких нині перебувають не в найкращому стані.
- Десь їх необхідно просто пофарбувати, а десь і полагодити окремі деталі. Але ця робота має бути проведена. Президент поставив завдання, що напряму пов’язане зі здоров’ям дітей і ми його повинні виконати, - підкреслив голова ОДА.
Водночас Андрій Ніколаєнко попередив, що робитиме окремі висновки за тим, як голови райдержадміністрацій наведуть і в подальшому підтримуватимуть порядок на ввірених їм територіях. Окремий тест – на якісне виконання кожного доручення Глави держави в рамках реалізації нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України».

Підбито перші підсумки місячника «Спорт для всіх – спільна турбота»

З 1 квітня розпочався щорічний всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». У рамках нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» по всій країні встановлюються нові спортивні майданчики та ремонтуються вже існуючі. Як повідомив на апаратній нараді заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Колодяжний, в області заплановано привести до належного стану 1891 спортивний майданчик, що складає 95% від усіх існуючих майданчиків на території Кіровоградщини.
- На сьогоднішній день майже 33% запланованих робіт, згідно із графіком, уже виконані. Також, починаючи від сьогодні, ми плануємо контролювати хід робіт, виїжджаючи до районів, щоб напередодні весняно-літнього сезону забезпечити найкращі умови для занять фізкультурою на свіжому повітрі як дорослих, так і дітей, - наголосив Сергій Колодяжний.
Суперечлива інформація щодо ремонту спортивних майданчиків надійшла по Ульяновському району. Так, за інформацією Сергія Колодяжного, в районі заплановано привести до ладу 20 майданчиків, а на сьогоднішній день полагоджені лише 4. Але голова Ульяновської райдержадміністрації Іван Кучер в онлайн-режимі повідомив, що загальна кількість майданчиків становить 65, а до належного стану приведені вже 45 із них.
З цього приводу голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко зауважив, що потрібно по кожному району створити соціальний паспорт, щоб не мати в подальшому таких розбіжностей у інформації, а жити з районами в одній реальності.
Андрія Ніколаєнка не заспокоїла інформація з Ульяновки, тому він попередив голову Ульяновської РДА, що завтра, без додаткового оголошення маршруту, заїде у кілька населених пунктів району і пересвідчиться особисто, як виконується в районі завдання Президента України стосовно облаштування спортивних споруд. На подібну губернаторську інспекцію завтра варто чекати й сусідам Ульяновки – Вільшанському району.

Президент України підтримав ідею облдержадміністрації про створення технопарку в Канатовому

Сьогодні під час апаратної наради голова облдержадміністрації розповів про важливі зустрічі минулого тижня із першими особами держави. Як відомо, голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко був на співбесіді у Глави держави. Які саме питання він порушував перед Президентом України, Андрій Ніколаєнко детально розповів під час апаратної наради.
Найперше – індустріальний парк в Канатовому. Керівник області відзначив, що ініціативу створення такого парку в області на базі військового полігону в Канатовому Президент підтримав, більше того - Глава держави підтримав ідею такого парку у форматі, запропонованому облдержадміністрацією, а не міністерством оборони.
Наступне питання – будівництво заводу з виробництва ядерного палива у Смоліному Маловисківського району. Як підкреслив Андрій Ніколаєнко, є чіткий план дій, і протягом тижня, за його словами, уже призначать керівника-куратора будівництва. Незабаром область відвідає і профільний міністр Едуард Ставицький, який огляне місце будівництва заводу, аокрім цього відбудеться і розширена нарада, де обговорюватимуться питання не лише стосовно заводу у Смоліному, а й щодо будівництва Новокостянтинівської шахти, бо ж коли передавали цю шахту «Схід-ГЗК» очікували, що роботи там вестимуться значно активніше. Безумовно, без уваги не залишаться і задавнені проблеми олександрійського буровугільного комплексу. Наразі завдання номер один - розпочати відкачування води на затоплених розрізах. А окрім цього, й колишні працівники «Експлеренту» матимуть можливість зустрітися із Міністром енергетики та вугільної промисловості України.
Інші важливі теми, про які далі розповів голова облдержадміністрації, порушувалися на рівні Кабінету Міністрів України. Минулого тижня Андрій Ніколаєнко уже говорив, що у цьому році область отримає чималі кошти для ремонту доріг. Сьогодні ж він уточнив, що за об’ємом виділених коштів з держбюджету на дороги, Кіровоградщина шоста серед усіх інших регіонів. При цьому голова облдержадміністрації доручив своєму заступнику Олександру Чернявському вкрай пильно відпрацювати план робіт по області із Укравтодором.
У контексті теми доріг згадав Андрій Ніколаєнко і про питання залізничного сполучення із Києвом. Курсування причіпного вагона після 2-х років відновлено. Наразі вирішується питання налагодження повноцінного залізничного сполучення обласного центру зі столицею. А для цього має бути досконало вивчений пасажиропотік і не лише для Кіровограда, а й для Знам’янки та Олександрії. Чому важливо знати об’єм пасажиропотоку зі Знам’янки до Києва, в принципі зрозуміло, а от що стосується Олександрії, то чітка інформація з цього приводу важлива для вирішення питання доцільності зупинки швидкісного потяга саме в Олександрії, як це й було раніше.