З метою створення умов для реалізації прав молоді на вільний розвиток особистості, на працю, на вибір професії, задоволення потреби молоді в отриманні доступних профорієнтаційних послуг, підвищення суспільної престижності робітничих професій, збільшення рівня зайнятості молоді, активізації участі роботодавців у трудовому вихованні, трудовій підготовці та професійної орієнтації молоді, ознайомлення молодих людей з послугами Державної служби зайнятості з 17 по 30 квітня цього року для учнів та випускників шкіл, їх батьків, безробітної молоді району проводиться профорієнтаційна естафета «Обираєш професію – проектуєш долю». У програмі естафети: профорієнтаційні уроки, бесіди, професіографічні зустрічі, презентації професій та навчальних закладів, конкурси малюнків та ін.

Запрошуємо бажаючих взяти участь у заходах.

Оргкомітет районного центру зайнятості

Заходи соціального захисту населення у січні – березні 2013року

За оперативними даними станом на  31.03.2013року в районному центрі зайнятості на обліку перебуває 361 безробітний, з них 199 жінок , 145 осіб - молодь у віці до 35 років. З початку року до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулися 566 осіб.

Станом на 31.03.2013 р. до центру надійшла інформація про 34 вакантних місця, у тому числі 14 - для робітників, 14 - для службовців, 1 - вакансія для осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки, 5 вакансій для осіб з інвалідністю.

За направленням центру з початку року працевлаштовано 110осіб.

Центр зайнятості продовжує реалізовувати активні програми сприяння зайнятості населення району.

Для забезпечення конкурентоспроможності незайнятого населення на ринку праці та приведення їх професійно-кваліфікаційного рівня у відповідність до потреб економіки району, здійснено професійну підготовку та підвищення кваліфікації 56 осіб за професіями: водій категорії «Д», електрогазозварник, фахівець із соціальної роботи, агроном, кухар, тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів.

З метою підвищення мотивації до праці та матеріальної підтримки незайнятих громадян упродовж І кварталу 2013 року до тимчасових громадських робіт залучено 105 чоловік, що перебували на обліку.

Ольга Павлюк, директор РЦЗ.