хліб-сіль О.Поворознюкові від вдячних рядівцівСлово – не горобець

Вже і не пригадати – скільки виборчих кампаній ми пережили впродовж останніх 20 років. Щоразу кандидати в депутати від різних політичних партій обіцяли виборцям які завгодно блага - від транспортних коридорів, до манни небесної. Транспортні коридори, які мали забезпечити процвітання Петрівщини, залишилися у фантазіях їх автора, а манна небесна виявилася звичайною локшиною (не тією, що буває на сніданок в тарілці, а тією, що вішають на вуха). Тож люди вже звикли до пустопорожнього передвиборного словоблуддя, якому вже мало хто вірить. Як і до того, що народним обранцям, які живуть десь у «царських селах» поблизу Києва, після виборів вже немає діла до людей, які віддали їм свої голоси.

Щоправда, на минулих виборах ситуація змінилася. Кандидатом в народні депутати України став добре відомий у виборчому окрузі і, зокрема, у нас на Петрівщині Сергій Кузьменко, а не столичний «варяг». Тож і до його слів люди прислухалися уважніше, з більшою довірою ставилися до того, що обіцяв зробити. А головне, що не лише обіцяв, а і робив багато, не чекаючи результатів голосування. Саме тому і став він безаперечним лідером виборчих перегонів, завершивши їх переконливою перемогою.

За його безпосередньої участі і підтримки розпочалася дуже важлива справа – газифікація с. Рядового. Ми свого часу подавали репортаж про завершення будівництва підвідної газової магістралі до села і про захід, який відбувся з цієї нагоди. Сьогодні ж, у продовження теми, з великим задоволенням інформуємо, що блакитний вогник вже прийшов у оселі членів кооперативу «Надія». Вони повірили у те, що слова тодішнього очільника області С.Ларіна, його заступника С.Кузьменка, керівництва нашого району – не пусті обіцянки. І сьогодні їхні надії втілилися в життя. Втім, не можна не згадати, що реалізувати цю надію допоміг людям генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюк, який виступив замовником проекту газифікації і фінансував усі роботи.

запалення символічного газового факелаДнями в Рядовому відбулося справжнє свято запалення блакитного вогника в оселях жителів села, які повірили в реальність обіцяного і вступили в кооператив. На ньому побували народний депутат України С.Кузьменко, голови райдержадміністрації і районної ради Ю.Самохвал та С.Тилик, Ганнівський сільський голова Н.Цапенко, начальник Олександрійського управління експлуатації газового господарства А.Нєкрасов, начальник Петрівської газової дільниці А.Стулій і, звичайно ж, О.Поворознюк. Саме йому жителі села вручили хліб-сіль, а на його адресу найгучніше лунали щирі слова вдячності за батьківську турботу.

Висловлювали подяку рядівці і С.Кузьменку, Ю.Самохвалу, С.Тилик, Н.Цапенко та працівникам газової служби. Лунали слова, що цієї події люди чекали впродовж десятків років, не всі вірили, що село дійсно буде з газом. Тож сьогоднішня подія – справжнє свято.

С.Кузьменко, привітавши сільчан з радісною подією, запевнив, що для нього особисто слово має особливу вагу, вважає справою честі виконувати обіцяне. Тому і надалі не збирається давати нереальних обіцянок, бо довіра – головне надбання політика.

Цю думку підтримав і Ю.Самохвал, запевнивши людей, що нинішня влада -  це команда однодумців, для якої слово і діло - неподільні. Він підкреслив, що реалізація проекту газифікації Рядового – приклад успішної співпраці влади з бізнесом, бо без підтримки О.Поворознюка його втілити в життя було б дуже складно. Висловив подяку також С.Кузьменку, побажавши йому, як молодому перспективному політику, стати видатним державним діячем.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: хліб-сіль О.Поворознюкові від вдячних рядівців; запалення символічного газового факела.