чарівний ведучий фестивалю Дмитро СидоренкоМинулої п’ятниці районний фестиваль «Інгулецька росинка» продовжив свою ходу в Центральному та Луганському освітніх округах.

Крім постійних учасників – Влади Адамюк та її подруги Марії Сапок, Катерини Мовчан, дуету Ірини Нестеренко – Тетяни Луніної, хореографічного ансамблю «Інь-янь» та інших, які щороку радують високою майстерністю, демонструючи нові творчі надбання, на сцену фестивалю вийшло багато дебютантів. У вокальному жанрі серед наймолодшої категорії на пристойному рівні на суд членів журі та глядачів свої версії виконання дитячих творів представили дует у складі Ілони Сугак та Дмитра Каплуна – вихованців дитсадка №2 «Сонечко» з піснею «Наша Україна», учениця Петрівської ЗШ І ст. Ольга Ленська з піснею «Донечка», вихованка ДНЗ №1 «Рудана» Олена Лепська з піснею «Дощик», вокальний ансамбль «Луганчата» Луганської ЗШ І-ІІІ ст. з веселою пісенькою «Мавпенята» та у театральному жанрі члени лялькового гуртка того ж закладу Олена Морозова, Юлія Федотова та Яна Петрусенко, які на досить високому рівні показали лялькову оригінальну естрадну мініатюру «Матрос Яшка у звільненні».

У віковій категорії від 9 до 11 років вокальний жанр представила учениця Петрівського НВК Юлія Залізняк з піснею «Лялька», а естрадний жанр учень - Луганської ЗШ І-ІІІ ст. Віталій Козловський, прочитавши ряд гуморесок.

Марія Чорна отримала заслужену нагородуНаймасовіше було представлено вікову групу з 12 до 15 років. Судді мали нагоду оцінювати вокальне тріо у складі Єлизавети Когут, Єлизавети Волошиної та Олександри Кущ із піснею «Добра пісня» (Петрівський НВК) та Владу Медвєдєву з піснею «Дівчина - весна» (Луганська ЗШ І-ІІІ ст.). У хореографічному жанрі свої таланти демонстрували, крім ансамблю «Інь-Янь» (НВК), танцювальний колектив «Ятранчата» з Луганської ЗШ І-ІІІ ст. з українським танцем та танцювальне тріо у складі ТетяниВолосянко, Євгена Галінського та Романа Шульгіна з Богданівської ЗШ І-ІІ ст., які виконали сюжетний танець «А ми удвох в одне дівча закохані».

У старшій віковій групі також виступили дві представниці вокального жанру – Марія Чорна, на високому рівні виконавши пісню «Дивна квітка», (НВК) та Інна Шепета з  «Піснею про матір» (Червонокостянтинівська ЗШ І-ІІІ ст.).

Всі учасники отримали дипломи ЦДЮТ у різних номінаціях, а переможці, якими стали у молодшій віковій категорії дует Влада Адамюк та Марія Сапок, Оля Ленська, у середній - Катерина Мовчан, дует Тетяни Луніної та Ірини Нестеренко, у старшій - Марія Чорна, Інна Шепета. У хореографічному жанрі - хореографічний колектив «Інь-янь», танцювальне тріо з Богданівки та у естрадному – учасники лялькового театру з Луганки, отримали грамоти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Валентина РЯБОКОНЬ.

ансамбль «Луганчата» дует Влада Адамюк та Марія Сапок

співає Катерина Мовчан танцювальне тріо Богданівської ЗШ І-ІІ ст.

фрагмент лялькової вистави хореографічний колектив «Інь-янь» з керівником Оленою Рябовою

Луганські танцюристи виконують український танець «Василечки» дует ЦДЮТ Тетяна Луніна та Ірина Нестеренко

На знімках: чарівний ведучий фестивалю Дмитро Сидоренко; Марія Чорна отримала заслужену нагороду; ансамбль «Луганчата»; дует Влада Адамюк та Марія Сапок;  Луганські танцюристи виконують український танець «Василечки»; співає Катерина Мовчан; танцювальне тріо Богданівської ЗШ І-ІІ ст.; фрагмент лялькової вистави; хореографічний колектив «Інь-янь» з керівником Оленою Рябовою; дует ЦДЮТ Тетяна Луніна та Ірина Нестеренко.