І це вже не ілюзія, це – об’єктивна реальність

Сьогодні усі вітчизняні (та й не лише вітчизняні) спортивні інформаційні агентства буквально «киплять» цією сенсаційною новиною: футбольний клуб «Інгулець», що з невеличкого селища на Кіровоградщині, у півфіналі національного Кубку вибив з розіграшу одного з найреальніших фаворитів турніру – команду, що має значний досвід виступів у єврокубкових змаганнях, яка, говоритимемо прямо, - не розглядала «Інгулець» серйозною перешкодою в боротьбі за вихід до фіналу. Хоча головний тренер луганчан Юрій Вернидуб і робив напередодні гри формальні компліментарні реверанси на адресу нашої команди, однак те, що зазнати поразки в Петровому він не очікував, стало зрозумілим , коли знайти в собі мужність пояснити її причини на післяматчевій прес-конференції він не зміг, відрядивши на неї свого помічника Олександра Грицая.

21 квітня – заключний тур виборів Президента України!

Ну ось і добігає кінця заключний етап виборчого дійства, якого багато хто чекав з надією і нетерпінням, а ще хтось – з тривогою і хвилюванням.

Уже післязавтра (якщо в останні дні не станеться якихось уже зовсім несподіваних, форс-мажорних подій), пройде фінальна процедура голосування, на президентських виборах, а згодом ми дізнаємося, кого ж саме українці оберуть лідером своєї нації на найближчі роки.

Як, певне, звернули увагу наші читачі, цьогоріч на сторінках районки матеріалів, що стосуються виборчих перегонів, було зовсім небагато (одним з небагатьох винятків став хіба що матеріал, вміщений на 2-й сторінці сьогоднішньомго номера). Зокрема й через те, що віднедавна, як відомо, працівникам ЗМІ законодавчо заборонено агітувати за будь-якого кандидата чи політичну силу, яка його висуває, якщо такі агітаційні матеріали не замовлені у відповідності з діючим законодавством і не оплачені з офіційного виборчого фонду кандидата. Тож, попри деякі прогнози наших колег з різних видань області, президентські вибори особливо «врожайними» для районних газет, роздержавлених, на виконання відповідного Закону України, так і не стали. Хоча й трохи дивно: якщо процедура роздержавлення була ініційована вищими інституціями державної влади (тобто, проведена одна з радикальних реформ в частині діяльності друкованих місцевих ЗМІ), то хто, як не самі ці інституції, мали б бути зацікавленими, аби таку реформу визнали ефективною, і мали б підтримати матеріально місцеві ЗМІ шляхом розміщення в них платних агітаційних матеріалів. Проте – не склалося, бо кажуть, що виборчі фонди досить обмежені і видатки на агітаційні матеріали в місцевих ЗМІ ними не передбачені. Що ж, можливо, й так… Хоча маю зазначити, що коли з місяць тому довелося проїхати автівкою ряд областей нашої держави, зокрема Дніпропетровську, Запорізьку, частину Донецької, то обабіч шляхів, як в містах, так і поза їх межами, мав можливість побачити навіть не десятки, а сотні агітаційних біг-бордів, що закликали проголосувати за того чи іншого кандидата. Тоді подумалося: невже агітаційний ефект від портрета з коротеньким передвиборним гаслом вищий, ніж від газетної публікації з доступною для розуміння програмою дій кандидата? І невже вартість такого біг-борда є нижчою, ніж вартість газетної публікації? Тим більше, що по дорозі нерідко траплялися місця, де однакові біг-борди розміщалися майже поруч, створюючи своєрідний «стереоефект». Не знаю, чому політтехнологи зробили ставку на подачу агітаційного контенту саме в такий спосіб, але, чесно кажучи, маю сумнів в його значній ефективності. Та й підсумки першого туру виборів, які вже стали історією, такі сумніви лише підсилюють. Принаймні, ті кандидати, чиї біг-борди зустрічалися найчастіше, до другого туру не пройшли, а абсолютний «чемпіон» за кількістю зовнішньої агітації взагалі не увійшов навіть до чільної п’ятірки.

Петрівська районна волонтерська організація «Допоможемо воїнам Петрівщини» знову звертається до земляків з проханням про допомогу і підтримку.

Сьогодні ми готуємо посилки до Великодних свят для наших воїнів з танкової бригади, розташованої в зоні АТО (ООС) біля міста Волноваха.

Запрошуємо кожного з вас долучитися до формування цих посилок, допомогти, в міру можливостей укомплектувати їх продуктами харчування, засобами гігієни, художньою літературою, речами повсякденного вжитку.

Зокрема:
– потрібні цукерки, печиво, інші солодощі;
– борошно, олія, риба для маринування;
– сир та сметана;
– подушки та матраси;
– каструля відрова (алюмінієва чи з нержавіючої сталі)

Населення. На 1 лютого 2019р. на території району проживало 23,3 тис. осіб. У січні 2019р. чисельність населення скоротилася на 28 осіб.

Ринок праці. За даними обласного центру зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних на кінець лютого 2019р. становила 396 осіб.

Промисловість. У січні–лютому 2019р. підприємствами району реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 1,7 млн.грн.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу становив 73 грн.

Головне управління статистики у Кіровоградській області

Петрівська ДПІ Олександрійського управління ГУ ДФС у Кіровоградській області та Державна казначейська служба України звертає увагу платників єдиного соціального внеску (далі ЄСВ) про те, що з 2 травня 2019 року будуть функціонуватимуть нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку — 899998).

Крім того, звертаємо увагу, що граничний термін використання існуючих рахунків по зарахуванню ЄСВ, які відкриті на балансі Головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві, закінчується 01.05.2019 р.

Починаючи з 02.05.2019 р., кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки із зарахування ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам як нез’ясовані надходження.

В Україні закінчується кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році. Петрівська ДПІ Олександрійського управління ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що серед тих, кого у фіскальній службі чекають насамперед – громадяни, котрі отримували будь-які доходи за кордоном. Такі іноземні доходи є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Відтак, платник податку, що отримує іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити нараховані ПДФО та військовий збір з таких доходів.

Разом із тим, якщо між Україною та країною, в якій знаходилось джерело виплати, існує міжнародний договір, згода на обов’язковість дотримання якого надана Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Для цього платник зобов’язаний отримати від державного органу країни, де отримується такий доход (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, підтверджуючі документи (довідку) про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Вимоги щодо оформлення такого документа визначено статтею 13 Податкового кодексу України.

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – повідомляє

Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні незалежно від того, чи може її біологічна родина забезпечити нормальні умови життя та виховання, чи батьки неналежним чином виконують свої обов’язки. Щодо дітей, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками, і створюються сім’ї патронатних вихователів та здійснюється патронат над дитиною.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Кандидат у патронатні вихователі подає до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання пакет документів.

Дитинство – найкраща пора для засвоєння будь-яких знань. Проте дитяча допитливість і безпосередність часто підштовхують малих непосид до неусвідомлених вчинків з трагічними наслідками. Тому закликаю батьків якнайбільше уваги приділити питанням безпеки дітей, спрямувати їх кипучу енергію в правильне русло, щоб у майбутньому вони вміли запобігти лихові або захистити себе у випадку, якщо воно станеться.

Щороку у квітні та листопаді у навчальних закладах області проводяться тижні знань безпечної життєдіяльності. Працівники Служби порятунку активно співпрацюють з педагогами та долучаються до заходів у рамках цього тижня. Закликаю батьків також не залишатись осторонь, а власним прикладом продемонструвати відповідальне ставлення до власного життя, здоров’я, безпеки. У будь-якій життєвій ситуації не залишайте дітей, особливо малюків, без нагляду та якнайдалі заховайте усі небезпечні предмети. Але найголовніше – безпосереднє спілкування: повсякчас розповідайте дітям про наслідки необережної поведінки, про шкоду, якої може завдати неконтрольований вогонь, про поведінку під час пожежі.

Якщо ви стали свідком проявленої мужності і героїзму або безпосереднім учасником рятування людей, ліквідації пожежі, аварії чи стихійного лиха, просимо вас надавати інформацію за телефонами: (0522) 22-15-42 або за адресою: м. Кропивницький, вул. Пашутінська, 1, 25015 (відділ інформації та комунікацій з громадськістю ЦЗД Управління ДСНС України у Кіровоградській області).

Підсумки підбиваються напередодні Дня рятівника. Учасники, які стають лауреатами, нагороджуються Державною службою з надзвичайних ситуацій України відзнакою “Герой-рятувальник року”.

Чекаємо ваших листів і повідомлень!

Спостерігаючи спалений очерет по берегах річок та ставків району, спалені балки та галявини, розуміємо, що люди своїми необдуманими шкідливими діями лишають звичних місць гніздування та кладки яєць пернату дичину, а також унеможливлюють розведення іншої мисливської фауни, не думаючи про її збереження та відтворення.

Як показав минулий мисливський сезон, кількість диких птиць та звірів значно зменшилась, а особливо зайця-русака.

Причин тому багато: це і ще не зовсім викорінене браконьєрське полювання, інтенсивне ведення сільського господарства, надмірна кількість в угіддях лисиць та поява в нашому регіоні вовків.

З днем народження!

Наталія Дементева – хороша людина та вірний друг, завжди ставиться з розумінням до колег та своїх вихованців, намагається підтримати та допомогти. Усю душу вона вкладає у виховання сина Євгена, про досягнення якого ми уже неодноразово читали на сторінках районки, та у донечку Жанну – не менш обдаровану дівчинку, наділену гарними акторськими даними.

Наталія Василівна має хороше почуття гумору, з легкістю підтримує будь-яку бесіду, адже вона розумна та дотепна. Знаходить неординарний вихід із будь-яких ситуацій, комунікабельна та креативна. Наталія Василівна віддана своїй роботі, наполегливо працює на результат, саме тому успіх завжди поряд із нею. Вона користується авторитетом як у колег, так і у підлеглих. Вимоглива, але й, водночас, добра, саме тому її люблять, цінують і поважають.

З днем народження вітають свою квітневу красунечку – Анастасію Левченко тато Віталій і мама Марина:

- Наша улюблена дівчинка! Сьогодні день твого народження, а це означає, що всі солодощі, іграшки, повітряні кульки належать тільки тобі. Ти дивно швидко ростеш, дорослішаєш, на льоту схоплюєш нові знання. Бажаємо тобі залишатися завжди такою милою, допитливою, працьовитою дівчинкою, яка завжди радує своїх батьків і вміє досягати поставлених цілей.

Донечка наша рідненька,
Квіточка, сонячний промінь.
Все, що бажаєш — здійсниться,
Щастя тримай у долонях!
В твій день народження, люба,
Разом тобі побажаємо,
Бути коханою долею,
Кохати взаємно, звичайно!
Радісних днів, справжніх друзів,
Всього, що краще у світі.
Молимо Бога про тебе,
Щоб був до тебе відкритий!

З любов’ю твої батьки.
Привітання підготувала Оксана Ліщенюк

Петрівська районна рада, районна державна адміністрація та депутати районної ради висловлюють щире співчуття своїй колезі – депутату районної ради Когут Людмилі Леонідівні з приводу трагічної передчасної смерті сина Олександра.

В цю скорботну хвилину жодних втішних слів підібрати неможливо, та все ж, поділяючи Ваше горе, ми сумуємо разом з Вами.