Щорічно у другу неділю травня як в Україні, так і ще у багатьох країнах світу, відзначають День матері, а 15 травня – Міжнародний день сім’ї. Це одні з найбільш зворушливих і теплих свят весни.

Родина – найдорожче, що є у людини. Родина – це любов, підтримка, довіра, сила, щастя, радість та на-дія. Важко уявити життя без близької людини поруч, того, з ким можна ділити щасливі та сумні моменти. І не має значення, скільки людині років, де вона працює, який у неї статус чи положення… Кожному хочеться ніжності та родинного тепла.

Традиційно, кожного року, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 15 травня проводить заходи з нагоди Міжнародного дня сім’ї. Так і цього року на території бази відпочинку «Івушка» відбулися спортивні змагання з елементами тренінгу між командою керівників установ району та прийомними батьками. На святі були присутні прийомні родини з дітьми, керівники соціальних служб району, які опікуються дітьми, сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета та голова районної ради Тамара Сакара привітали родини зі святом та побажали всім здоров’я, благополуччя, удачі, миру, здійснення мрій і, звісно, перемог у змаганнях.

Діти малювали свою родину, а під час змагання мали відповідальну місію - були суддями різних естафетних конкурсів.

Керівники та прийомні батьки взяли участь у естафетах: «Веселий автобус», «Звірятка», «Не загуби м’яч», «Стрибки на скакалці», «Передача м’яча між ногами», «Стрибки боком», «А ми довші».

Всі родини після закінчення заходу отримали подарунки та пригоща- лись смачною кашею.

Тож усі отримали гарний настрій та позитивні емоції, адже на деякий час кожен дорослий відчув себе дитиною.

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді висловлює щиру подяку за участь у проведенні заходів керівництву районної державної адміністрації та районної ради, народному депутату А.І.Кузьменку, виконуючому обов’язки генерального директора Товариства «Соціальні ініціативи Криворіжжя» О.В.Степаненку, колективу бази відпочинку «Івушка», ра-йонному Будинку культури.

Організатори сімейного свята впевнені, що подібні заходи мають важливе значення для зміцнення родинних стосунків, розширення світогляду й пізнавального інтересу їхніх учасників, сприяють розвитку кращих сімейних традицій.

Оксана Стулій, директор РЦ СССДМ