Протягом травня 2018 року працівниками Петрівського РС в Петрівському районі були проведені рейдові перевірки житлового сектору щодо дотримання правил пожежної безпеки, а також проведення рейдових перевірок лісових масивів щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки.

Також Петрівський районний сектор У ДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що в підрозділі працює «телефони довіри» 9-73-02. В разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте за вищевказаним номером телефону.


15 травня 2018 року на території Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів в с. Луганка проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників 32 ДПРЧ У ДСНС України у Кіровоградській області;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля;
- естафети дитячих команд;


Правила пожежної безпеки під час проведення жнивної кампанії

Шановні аграрії району!

Незабаром почнеться сезон жнив, тому слід пам’ятати основні правила при збирані зернових.

До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння.
- корпуси комбайнів повинні бути оснащенні заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі;
- перед дозріванням колосових, хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних доріг та залізниць мають бути обкошені і оборані смугою не менше 4 м завширшки;
- на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі;
- у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
- зернотоки слід розміщувати від будівель та споруд не ближче 50 м, а від хлібних масивів – не ближче 100 м;
- заправлення паливом збиральної техніки повинно здійснюватись за межами поля (не ближче 30 м ) при непрацюючих двигунах;
- ремонт збиральних машин і агрегатів за потреби допускається не ближче 30 м від хлібних масивів, та інших посівів.

Окрім того, Петрівський РС У ДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що впродовж квітня - травня інспекторським складом підрозділу проводились перевірки дотримання правил пожежної та техногенної безпеки в лікувальних, дошкільних та шкільних навчальних закладах.

Тюпін Сергій, Головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області