Український народ є нащадком славетного та сильного покоління героїв, які в роки Другої світової війни вибороли для нас право на існування.

Ми безмежно вдячні кожному солдатові, кожному учаснику визвольної боротьби, кожному герою, який пожертвував своїм життям заради благополуччя та миру.

Свята пам’ять про ветеранів Другої світової війни залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви та тяжкої праці, і, водночас, як вічна скорбота за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни.

Тому для нас, нащадків і спадкоємців переможців тієї страшної війни, найвищим законом буття є вірність їх священній справі і нетлінній па-м’яті, довічна синівська шана і повага.

Цього дня ми схиляємося в доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її незалежною та квітучою. Це вашим потом і кров’ю густо зрошена батьківська земля, як у роки воєнного лихоліття, так і у важкі дні відбудови народного господарства.

Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 

Щиро вітаю вас із Днем Перемоги!

Міцного здоров’я, чудового настрою в цей святий і сумний для всіх нас день. Хай не болять ветеранські рани, хай щастя і радість не переводяться у ваших оселях. Пишаємося ветеранами , які боронили рідну землю від гітлерівських загарбників! Нехай будуть вони прикладом для воїнів нинішньої війни. Миру нам усім та добра!
Нехай Господь дарує вам літа,
Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра!

Олег Гіюк, керівник районної організації ветеранівУкраїни

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми – за незалежність.
Отож нам так і важко через те.
(Ліна Костенко).

Чотири роки тому розпочалася агресія Росії проти нашої Батьківщини. Ворог, якого ще вчора ми вважали другом, скориставшись тим, що Україна була цілеспрямовано ослаблена бандою Януковича, її армія перебувала на межі повного розвалу, а держава після втечі Януковича і багатьох членів уряду впродовж певного часу була фактично некерованою, захопив Крим, а згодом вдерся на Донбас, де, під керівництвом російської агентури, сепаратисти здійснили збройний антидержавний заколот. Так розпочалася чергова (далеко не перша) Російсько-Українська війна, яку керівництво нашої держави чомусь сором’язливо назвало антитерористичною операцією, пообіцявши її закінчити за кілька днів чи, щонайменше, тижнів.

Тривають робочі поїздки по територіальних громадах представниками районної влади задля подальшого ознайомлення зі станом справ на місцях.

Нещодавно керівники району - голови райдержадміністрації Сергій Завалій та районної ради Тамара Сакара відвідали Ганнівську та Іскрівську сільські ради, де зу-стрілися з їх очільниками Ніною Цапенко та Миколою Платошиним, а також з представниками депутатського корпусу обох цих самоврядних одиниць. У ході бесіди обговорили зроблену за перший квартал роботу та визначили шляхи виконання наступних запланованих проектів.

У обговореннях взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець, голвний лікар КЗ «Петрівський центр медико-санітарної допомоги» Геннадій Кім та завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Тетяна Волощенко.

26 квітня 2018 року, вшановуючи подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи, в Петровому пройшов мітинг-реквієм з покладанням квітів до пам’ятника ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Він розпочався о 10:00 в сквері ветеранів з пісні Юлії Білої «Чорнобильська біда».

Вшанувати пам’ять про загиблих і постраждалих та висловити свою скорботу з цього приводу, покласти квіти до пам’ятника ліквідаторів аварії на ЧАЕС прийшли керівники району та селища, представники сільських рад, орга-нізацій та установ району, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та їх родини, духовенство, громадськість селища, учнівська молодь.

Нині загальновизнаним світовим трендом є натуральні, або органічні продукти харчування. Вони, як правило, значно дорожчі від решти, але люди їх охоче купують, бо не бажають споживати продукцію, насичену різноманітною хімією, яка повільно отруює організм, негативно впливає на генетику.

В Україні поки що ринок органічної продукції не такий широкий, як в інших країнах, але він невпинно розвивається і знаходить все більше прихильників.

Днями в Петровому відкрився фірмовий магазин ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» «Все натуральне». Відкриття було, як нині заведено, урочистим, з аркою з кольорових кульок біля входу, дегустаційними столиками в торговельній залі. Атмосферу свята забезпечував відомий в нашому районі музикант (і не тільки музикант, а всебічно обдарований в різноманітних сферах: від педагогіки - до спорту) Сергій Чорнопольський, який в даному випадку виступав у ролі ді-джея, міксуючи «гарячі» музичні композиції, та дотепними репліками запрошуючи петрівчан відвідати магазин.

Про розроблення детального плану території земельної ділянки для капітального будівництва пішохідного мосту через річку Інгулець в смт Петрове Кіровоградської області

Розглянувши пропозицію Петрівського селищного голови С. Тилик від 04 травня 2018 року №01-15/455/1, «Про розроблення детального плану території земельної ділянки для капітального будівництва пішохідного мосту через річку Інгулець в смт Петрове Кіровоградської області», проект рішення селищної ради, оприлюднений 02.04.2018 року, відповідно до статті 25, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 17 Закону України «Про основи містобудування», статей 10, 19, 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 555 «Порядок проведення громадських слухань щодо врахувань громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», ДБН Б.Т.1 – 14.2012 «Склад та зміст детального плану території», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України від 16.11.2011 № 290 «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії селищної ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, розвитку населених пунктів, раціонального використання місцевих природних ресурсів, екологічної безпеки, комунальної власності та житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку, торгівлі і сфери послуг та приватизації майна, житла та землі від 04 травня 2018 року №684, селищна рада

ВИРІШИЛА:

Напевне, щойно минулі травневі свята для нашої районки та для її читачів стали одними з найсумніших: уже перший з цілої низки вихідних днів приніс нам гірку звістку – не стало нашої найактивнішої дописувачки, давньої і вірної прихильниці «Трудової слави», фактично, неофіційного позаштатного кореспондента газети Раїси Іванівни Філіпенко.

Попрощалася з цим світом Раїса Іванівна якраз напередодні свого 88-го дня народження, тож рідні, друзі і знайомі, які напевне, планували вітати іменинницю за святковим столом, прийшли, щоб провести її в останню земну путь.

Безумовно, велика втрата спіткала не лише рідних – ми усі позбулися дуже цікавого хронікера, талановитої, уважної і спостережливої дописувачки, джерела завжди актуальної і захоплюючої інформації. Невипадково ж у Раїси Іванівни сформувався уже свій, доволі значний сегмент прихильників – вдячних читачів, які завжди з нетерпінням чекали наступних її публіцистичних мемуарних спогадів або творчих роз-мірковувань про майбутнє нашої країни, про долю сучасної молоді та й просто про те, як можна радуватися життю, усьому тому, що нам дарує кожен наступний день.

Неочікувано пішла з життя чуйна, добра, прекрасна жінка, учасниця літературного клубу «Струни душі» Філіпенко Раїса Іванівна.

Ця людина заслуговує на найкращі слова поваги та шани. З почуттям глибокої скорботи колектив територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району та учасники клубу висловлюють найщиріші співчуття рідним та близьким покійної з приводу раптової смерті. Ми щиро поділяємо Ваше горе і передаємо слова підтримки. Нехай земля буде їй пухом. Вічна пам’ять…

Днями Тетяна Панета, перший заступник голови райдержадміністрації, скликала нараду по визначенню та підготовці заходів щодо проведення літньої оздоровчої кампанії у 2018 році.

Обговорювалися питання стану готовності закладів відпочинку для оздоровлення дітей, організація та проведення оздоровчої кампанії влітку 2018 року.

Стало відомо, що з травня цього року, разом з працівниками сектору Петрівського РС УДСНС України в Кіровоградській області, буде проведена паспортизація пришкільних таборів з денним перебуванням дітей, у яких планується оздоровити 1025 школярів.

На оздоровлення, відпочинок та відновлення здоров“я дітей влітку 2018 року, проведення фізкультурно-оздоровчої, культурно-виховної та спортивної роботи заплановано використання коштів бюджету у сумі 769,5 тис грн.

Офіційно

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

від 25 квітня 2018 року № 13 - р

Про скликання двадцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

1.Скликати двадцять четверту сесію районної ради сьомого скликання 18 травня 2018 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Святкова, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

Молоде покоління має знати та пам“ятати героїчне минуле своє країни.

Друга світова війна відзначилася такою кількістю трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що людство досі з сумом і болем згадує ті далекі події. На нашій землі вона торкнулася майже всіх.

Україна опинилася в самісінькому епіцентрі кровопролитних боїв. Воєнні дії на її території йшли з 22 червня 1941-го до 28 жовтня 1944 року, тобто 1225 днів і ночей.

Дорогу ціну заплатив за перемогу наш народ. За період війни в Україні загинуло, згідно з офіційними даними, 4,5 млн. осіб. Якщо додати втрати на фронтах (2,5 млн.), то загальна кількість загиблих наблизиться до семи, а за іншими оцінками – до 9 млн. осіб. За сумною статистикою воєнних втрат Україна посідає перше місце. На її території цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств, 33 тисячі шкіл і навчальних закладів, 18 тисяч лікарень і диспансерів, 19 тис. бібліотек. Було зруйновано багато тисяч кілометрів магістральних залізниць, 1916 будівель залізничних станцій, 14 тисяч поштово-телеграфних установ. Окупанти пограбували та розорили 27725 колгоспи, 1227 машинно-тракторних станцій, 873 радгоспів. Призвели до непридатності або вивезли до Німеччини 56128 тракторів та 24128 комбайнів.

Молодіжне перехрестя

Сьогоднішня наша зустріч з юною нашою землячкою, яка вже має мету в житті і робить перші успішні кроки до її реалізації. Втім, вона сама про себе розповість.

Я восьмикласниця Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів Єфімова Таня. Маю багато захоплень, оскільки намагаюсь бути різнобічно розвиненою. З 7-ми років я почала писати вірші, а пізніше й співати. Але більшість часу проводжу за написанням творів на різні теми та опануванням мистецтва фотографії.

Моя мрія – стати відомим журналістом, який буде створювати якісний інформаційний продукт, що базуватиметься на теоретичних основах. І я впевнено можу сказати, що роблю гарні кроки для втілення цієї мрії. Вже вдруге я взяла активну участь у обласному конкурсі «Шкільна журналістика», який організовує факультет філології та журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету. Теми для робіт досить таки цікаві. В минулому році я брала участь в номінації «Фотожурналіст» і здобула ІІІ місце. В нинішньому році була запропонована тема «Миротворчість жінок у сучасному світі; жінки - лідерки, жінки - військові, жінки - правозахисниці: історії та досвід» і я вирішила знову взяти участь, але вже в номінації «Майбутній журналіст». Я підготувала роботу про людину, яку ми всі добре знаємо – голову Петрівської районної ради Сакару Тамару Вікторівну, адже для мене вона – приклад щасливої та успішної жінки. Я вдячна Тамарі Вікторівні за змістовне інтерв’ю, яке принесло мені І місце в номінації «Майбутній журналіст». Тож до Вашої уваги пропоную мою конкурсну роботу під назвою «Людина з «золотим» серцем».

Спортивні новини

Чим ближче до фінішу чемпіонат України з футболу в Першій лізі – тим гострішими і запеклішими стають поєдинки, адже кожна з команд розуміє, що часу, аби надолужити згаяне та виправити допущені помилки, вони вже не матимуть. Крім того, до суто спортивних чинників зараз активно додаються й так звані мотиваційні, тобто, коли команди, що ставлять перед собою конкретні турнірні завдання, матеріально стимулюють суперників своїх найближчих конкурентів, аби ті, як мовиться, «лягли кістьми»,але відібрали у них такі важливі сьогодні очки. Можливо, й тому футбольні баталії на наших стадіонах стають інколи не такими видовищними, як би цього хотілося уболівальникам – з величезною кількістю порушень правил та ігрових зіткнень. Адже ціна допущеної помилки суттєво зростає, тож кожен переймається, головним чином, як би цієї помилки не допустити. Очевидно, виїзного матчу 30-го туру в Полтаві більшість із нас чекали з надією і нетерпінням, адже ФК «Полтава», здається, поки що залишається єдиним клубом, якого «Інгульцеві» ще жодного разу не вдалося переграти в рамках чемпіонату – ні цього сезону, ні, тим більше, минулого. Єдиним нашим успіхом в протистоянні з полтавчанами стала перемога на ранній стадії Кубку України в липні минулого року. Однак, будемо відвертими, - ні «Полтава», ні «Інгулець» найсильніші свої склади тоді не виставили, тож перевагу нашої команди можна вважати досить умовною.

Після того, як Національна громадська телекомпанія України вирішила не транслювати матчі чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії влітку, більшість українських телеканалів вже підтримали це рішення, хоча права на трансляцію матчів були придбані ще до 2013 року.

Втім, в цивілізованих країнах світу все голосніше лунають заклики відібрати у Російської Федерації право на проведення чемпіонату, оскільки, як з”ясувалося, воно було отримане внаслідок корупційних дій, а також тому, що в Росії навряд чи зможуть гарантувати безпеку як спортсменам, так і вболівальникам з інших країн, адже російські так звані «фани» - нацисти відомі своєю жорстокістю і агресивністю. Та головною причиною закликів перенести чемпіонат світу з Росії в іншу країну, або ж бойкотувати його є агресивна зовнішня політика Росії, її агресія проти України та політика міжнародного тероризму, яку сповідує Кремль.

Шановний Нерода Миколо Миколайовичу!

Друзі з Устинівки щиро вітають Вас із ювілеєм.

Літа цвіли не просто цвітом,
А проростали у труді,
Дорослішими вже стали діти,
А Ви душею молоді.
Пливуть літа, мов тихі води,
І вже минає 70,
Хоча прожитих літ так шкода,
Але не повернути їх назад.

Хай щастя панує у Вашому домі і радість у ньому живе,

Здоров’я міцного і щирої долі хай Бог посилає і Вас береже.

З повагою сім'ї Воловик В.І та І.Ю, Будяк.М.М та Л.О, Гончаренко О.В та Л.М, Сербіненко С.О та М.М