Спортивні новини

Минулий тиждень для уболівальників «Інгульця» був позначений хорошим домашнім результатом нашої команди та її поверненням на третю сходинку в турнірній таблиці.

МФК «Миколаїв» до лідерів поточної першості не належить, однак зустрічі з миколаївцями ми очікували з деяким відчуттям тривоги, адже «містяни» – традиційно досить потужний і боєздатний колектив, здатний відібрати очки у будь-кого, в тому числі й у лідерів. Що вони й довели в попередніх двох турах перед матчем у Володимирівці, почергово здолавши кривдників «Інгульця» – - київську «Оболонь - Бровар» та одного з претендентів у боротьбі за лідерство та підвищення в класі – ковалівський «Колос». Але, на щастя, цього дня ми побачили на полі саме той «Інгулець», який і хочемо бачити в усіх наших мріях і спо-діваннях: надійний і спокійний в обороні та гострий і нестриманий в атаці. Ну і, безсумнівно, головними героями звітного поєдинку стала пара наших нападників – Олександр Акименко, кращий бомбардир команди і тепер уже, здається, недосяжний лідер усієї поточної першості в Першій лізі, який став автором усіх трьох «сухих» м’ячів, забитих «Інгульцем» в звітному поєдинку, та Олександр Мішуренко, який у двох з трьох забитих м’ячів майстерно асистував своєму тезці, ставши співавтором цих голів.

Відкрили рахунок футболісти «Інгульця» вже на 11-й хвилині: отримавши м’яч з лівого флангу, Олександр Акименко намагався перекласти його під ударну ногу та пробити по воротах. Однак виконати задумане не встиг: захисник миколаївців Дмитро Назаренко ударом ззаду по ногах звалив нашого форварда на газон, і арбітр поєдинку, не вагаючись, вказав на 11- метрову позначку. Вже під час післяматчевого коментаря головний тренер миколаївців Руслан Забранський висловив сумнів у тому, що пенальті призначений справедливо, мовляв, Акименко сам «малював» порушення. Однак уважно переглянувши повтор, можемо побачити, що, можливо, й несильний, але все ж такий, що завадив належним чином обробити м’яч, удар таки був. І навіть якщо Акименко в епізоді з падінням трохи й додав «артистизму», то в будь-якому разі арбітр формально мав повне право прийняти саме таке рішення, яке він і прийняв. Отож пенальті упевнено реалізував сам постраждалий. А вже наступні два голи були забиті на самому початку другого тайму: спершу Мішуренко, пройшовши по правому флангу зробив ювелірну навісну передачу на Акименка, яку той «замкнув» у красивому падінні головою. А ще через шість хвилин той же Мішуренко «видряпав» м’яч у захисника, який завозився з ним неподалік власного воротарського майданчика, і знову зробив бездоганний простріл на Акименка, тож останньому залишилося лише переадресувати його в сітку воріт. Отож упевнена перемога 3:0, яка дозволила повернути нам третю сходинку в турнірній таблиці. Це стало можливим після того, як основний поки що наш конкурент за цю позицію – чернігівська «Десна» у скандальному матчі з лідером першості – київським «Арсеналом» розійшлися миром, точніше – бойовою нічиєю 3:3. Чому називаємо цей поєдинок скандальним? Гадаю, чимало любителів футболу погодяться, що з об’єктивністю арбітражу щось трохи не те, коли в двобої співмірних за силою суперників, один з них отримує 7 жовтих карток (!) і одну пряму червону, а інший – жодної! Здається, ми знову маємо в нашому чемпіонаті спроби представників футбольної Феміди впливати на результат, а отже й на остаточний розподіл місць. Прикро буде, якщо цю ганебну тенденцію так і не вдасться зламати.

Уже на момент друку цього номера відбудеться пропущений поєдинок у Копилах, де МФК «Суми» в якості формального господаря прийматиме «Інгулець». Ще зовсім недавно «Суми» перебували в зоні вильоту. Однак в зимове міжсезоння до керма команди прийшов досвідчений головний тренер Сергій Золотницький, який суттєво оновив команду і переналаштував її психологічно. І результат, як мовиться, не табло. «Суми», за виступами саме в весняній частині чемпіонату, є найкращою командою, здобувши в трьох іграх три перемоги. Причому, дві з них виїзні – над командами, що перебувають в лідируючій групі – «Геліосом» (4:0) та «Полтавою» (2: 1). Тож зрозуміло, що на нас сьогодні очікує дуже непросте випробування, про результати якого дізнаємося уже після виходу цього номера з друку.

І насамкінець кілька слів про ще один поєдинок минулого тижня, а саме – про домашню гру «Інгульця - 2» з футболістами легендарного «Дніпра», який відбувся в рамках чемпіонату України серед команд Другої ліги. На жаль, як і очікувалося, нашим молодим футболістам змагатися на рівних з дніпрянами ще важкувато. Тож гості цілком заслужено перемогли з рахунком 3:1. Однак гіркої пігулки в цей загалом цікавий і видовищний поєдинок додала поведінка «дикої орди» уболівальників «Дніпра», десант яких до Володимирівки завітав у складі близько двох сотень осіб. «Дорогі гості» поводили себе відверто по-хамськи, включивши до свого репертуару пісні та речівки з брутальною нецензурщиною, причому, основний їх акцент робився на досить специфічний для футбольного середовища темі одностатевого кохання. Важко пояснити, чому саме ця проблема так до глибини душі хвилює дніпрян, однак відверто шкода було нормальних, адекватних уболівальників, які прийшли повболівати, наприклад, усією сім’єю – з дружинами та дітьми, адже замість яскравого футбольного видовища вони потрапили в осередок блатного «руського міра». Тож, незважаючи на те, що сама футбольна команда «Дніпро» справді симпатична, цікава і самобутня, можемо лише порадіти накладеним на неї санкціям ФІФА, які не дозволять посісти місце в прохідній до Першої ліги чільній двійці, адже спостерігати в наступному році витівки десанту цих дикунів в Петровому (якщо «Інгульцеві» не пощастить пробитися в УПЛ) чесно зізнаюся, радості небагато.

Уже цієї суботи футбол повернеться й до Петрового, на основну арену нашого клубу. В рамках 27 туру першості «Інгулець» прийматиме ще одного свого конкурента в боротьбі за підвищення в класі – ковалівський «Колос». У першому колі, нагадаємо, завдяки досить суперечливому пенальті, «Колос» здобув перемогу з рахунком 1:0. Чи зуміємо відігратися цього разу? Побачимо вже незабаром.

Володимир Кіфенко.