Кілька днів тому відбулася непересічна для нашого району подія – підписання чергової Угоди про соціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» на 2018 рік. Цей офіційний захід проходив в урочистій, святковій атмосфері, його модератором уже традиційно була перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета.

Відкриваючи його, вона нагадала, що в минулому році наш район вийшов на якісно новий рівень взаємовідносин з одним з основних бюджетоутворюючих підприємств як Кривого Рогу, так і Петрівського району – ПрАТ «ЦГЗК», які були оформлені офіційним документом – Угодою про соціально-економічне партнерство. В рамках Угоди район отримав цільову благодійну допомогу у розмірі 3,5 млн.грн. Продовжуючи цю позитивну тенденцію, на рівні керівництва ПрАТ «ЦГЗК» та Петрівського району було прийнято рішення підписати аналогічну Угоду і на 2018 рік.

Т.Панета представила учасників заходу. Це керівники району Сергій Завалій та Тамара Сакара, генеральний директор ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Шевчик, менеджер з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зоя Пожарська, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, ра-йонної ради, комунальних підприємств, установ і закладів, сільські голови, голови громадських організацій.

З вітальним словом до присутніх звернувся С.Завалій. Він зауважив, що угода про соціально-економічне партнерство між ПрАТ «ЦГЗК» і Петрівським районом є фіксацією не просто партнерських, а дружніх стосунків. В її рамках буде реалізовано вісім проектів, спрямованих на поліпше-ння життя жителів району. С.Завалій висловив вдячність Д.Шевчику і його команді за підтримку і небайдужість.

До нього приєдналася і Т.Сакара, яка зауважила, що завдяки співпраці з ПрАТ «ЦГЗК» маємо симбіоз бажань і можливостей у здійсненні добрих справ. Проекти, передбачені в Угоді, важливі і потрібні громаді району, дадуть гарні результати і надію на ма-йбутнє.

До присутніх звернувся і Д.Шевчик:

- Я задоволений результатами нашої співпраці в минулому році, ця співпраця буде плідною і надалі, – запевнив Дмитро Володимирович. - Всі проекти, передбачені в нинішній Угоді, спрямовані на те, щоб жи-ття людей ставало кращим, комфортнішим. Але найголовніше - не терміни їх здійснення, а якість, яка має бути найвищою. Тож бажаю всім нам успішної реалізації наміченого!

Зі звітом про інвестиційні Проекти, втілені в життя в минулому році, виступив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури рай- держадміністрації Геннадій Горбанець. Його доповідь була цікавою, ілюструвалася слайдами. Він нагадав, що попередня Угода була підписана 25 квітня 2017 року і передбачала інве-стиції в розвиток району в сумі 2,5 млн.грн. Та дещо пізніше була підписана ще й додаткова Угода, згідно з якою район отримав ще один мільйон гривень. Це дало змогу реалізувати сім проектів у різних галузях, але найбільше в галузі охорони здоров’я. Проведені ремонти терапевтичного, інфекційного, пологового та дитячого відділень це-нтральної районної лікарні, ряд проектів стосувалися сільської медицини. Крім того, було проведено ремонт спортивної зали НВО «Петрівська ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія», а також автомобільної дороги в с.Іскрівці. Разом з інвести-ціями ПрАТ «ЦГЗК», на реалізацію названих проектів витрачено близько 8,7 млн.грн.

Подальшою програмою заходу була передбачена презентація проектів, які будуть втілені в життя в нинішньому році.

Про проект «Капітальний ремонт четвертого поверху головного корпусу КЗ «Пе-трівська центральна районна лікарня», в який ПрАТ «ЦГЗК» інвестує 500 тис.грн., розповів головний лікар закладу Микола Яновський. Головний лікар КЗ «Петрівський районний центр первинної медико- санітарної допомоги» Ге-ннадій Кім доповів про плани реконструкції нежитлової будівлі під сільську лікарську амбулаторію в с. Козацькому. Сума інве-стицій в цей проект становить 300 тис.грн. Ще 300 тис.грн. передбачено на капітальний ремонт будівлі ФАПу в с. Червонокостянтинівка. Директор Іскрівської ЗШ І – ІІІ ступенів Валерій Янишин доповів про плани реконструкції спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям в зазначеній школі, на що передбачено 450 тис.грн. Завідувач сектору молоді та спорту райдержадміні-страції Ірина Лугова допо-віла, що на реконструкцію мультиспортивного ко-мплексу ДЮСШ «Олімп» в смт. Петровому передбачено 500 тис.грн. Член громадської організації «Новостародубський розвиток» Геннадій Колісник розповів про плани облаштування та озеленення паркової зони з елементами благоустрою в с. Новий Стародуб (інве-стиції ПрАТ «ЦГЗК» стано-влять 400 тис.грн.). Доповідь начальника відділу культури та туризму райдержадміністрації Наталії Подкопаєвої стосувалася облаштування та озеленення території Петрівського районного Будинку культури вартістю 300 тис.грн., а Луганський сільський голова Роман Штурмак виступив з презентацією прое-кту «Придбання спеціалізованої техніки для посипання доріг піщано-сольовою сумішшю для КП «Господар» ІК Луганської сільської ради». Інвестиції ПрАТ «ЦГЗК» в цей проект становлять 250 тис.грн. Крім того, Угодою передбачено співфінансування проектів – переможців конкурсу на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа» у розмірі 500 тис.грн. Загальна сума інвестицій ПрАТ «ЦГЗК», передбачена Угодою, складе в нинішньому році 3,5 млн.грн. Таким чином, Пе-трівщина отримає нові пе-рспективи розвитку.

Це і скріпили своїми підписами Д.Шевчик, С.Завалій та Т.Сакара, підписавши Угоду.

На завершення всі уча-сники заходу отримали сувенірну продукцію з символікою Петрівського району, сфотографувалися на пам’ять, а також відвідали один з об’єктів – терапевтичне відділення ЦРЛ, в якому здійснено капі- тальний ремонт. Як зазначили гості (а також голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, який побував у відділенні напередодні), ремонт виконано дуже якісно, відділення тепер чи не найкраще в області за зручністю та ко-мфортом для хворих. Це підтвердили і самі хворі, які перебувають в ньому на лікуванні.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: підписання Угоди; загальне фото учасників заходу; відвідування терапевтичного відділення ЦРЛ.