Раптово, до болю, дочасно пішов з життя Юрченко Григорій Григорович. Неможливо повірити в жахливу реальність того, що сталося... Неможливо оговтатися... Життя Григорія Григоровича — як спалах блискавки, яке за коротку мить цього спалаху засвідчило, який огром праці здатна підняти людина, коли вона має справжній талант, поєднаний з дивовижною працездатністю й не менш потужною енергетикою.

Петрівський районний суд Кіровоградської області та територіальне управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області з глибоким сумом сповіщають, що 13 березня 2018 року, на 70-му році, обірвалося життя судді у відставці Петрівського районного суду Кіровоградської області Юрченка Григорія Григоровича.

Григорій Григорович народився 1947 року в с. Новомануйлівка Петрівського району Кіровоградської області.

1976 року закінчив Одеський державний університет та здобув кваліфікацію юриста.

У 1970 - 1971 роках завідував сектором обліку Петрівського райкому комсомолу.

3 1971 по 1973 рік - другий секретар Петрівського райкому комсомолу.

З 1973 по 1979 рік – інструктор оргвідділу Петрівського райкому Компартії України.

З 1979 по 1982 рік – секретар Виконкому районної ради народних депутатів Петрівського району.

З 1982 по1986 рік - завідуючий загальним відділом Петрівського райкому Компартії України.

З 1986-1988 рік - провідний консультант Петрівського районного агропромоб’єднання.

З 1988-1991 рік - головний юрисконсульт Петрівського районного агропром-об’єднання.

У 1991 році наказом начальника Управління юстиції Кіровоградського облвиконкому Юрченка Г.Г. призначено виконуючим обов’язки судді Петрівського районного народного суду.

Згодом рішенням тринадцятої сесії Кіровоградської обласної Ради народних депутатів двадцять першого скликання від 19.02.1993 року Юрченка Г.Г. обрано народним суддею Петрівського районного суду.

Відповідно до Указу Президента України від 18.10.1999 року Юрченка Г.Г. призначено головою Петрівського районного суду Кіровоградської області.

На підставі постанови Верховної Ради України від 19.06.2003 року Юрченка Г.Г. обрано суддею безстроково.

29.10.2012 року Григорій Григорович припинив повноваження судді Петрівського районного суду Кіровоградської області на підставі постанови Верховної Ради України «Про звільнення суддів» у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Перебуваючи у відставці, Юрченко Г.Г. успішно розпочав займатися адвокатською діяльністю.

Ми з щемом і скорботою згадуємо про прекрасну Людину, більше 21 року свого життя Григорій Григорович віддано і чесно служив Феміді, був професіоналом своєї справи: блискуче вів судові засідання. Попри серйозність займаної посади, умів вдало пожартувати, поспівчувати, підтримати словом та ділом.

Не дивлячись на те, що Григорій Григорович перебував у відставці, він щоденно своєю невичерпною життєвою енергією підтримував працівників Петрівського районного суду Кіровоградської області.

Життєвий шлях Юрченка Григорія Григоровича – зразок людської гідності, добропорядності, уміння працювати з людьми. В пам’яті працівників Петрівського районного суду Кіровоградської області та територіального управління Державної судової адміністрації України в Кірово-градській області він назавжди залишиться порядною людиною, досвідченим і висококваліфікованим юристом, мудрим керівником.

Його смерть є непоправною втратою для усієї суддівської спільноти, судова система втратили фахівця та просто хорошу людину.

Ми щиро співчуваємо близьким та рідним. На жаль, словами важко загоїти на серці страшну рану від втрати. Проте світлі спогади про людину, яка чесно і гідно прожила своє життя, залишивши по собі плоди своїх добрих справ, завжди будуть сильнішими за смерть.

Світла пам’ять про Григорія Григоровича назавжди залишиться в наших серцях.