Кожна господиня знає, що домашній хліб з печі смакує найкраще. Він ароматний, м’який, із золотавою скоринкою. «Золотавою» у повному сенсі цього слова.

Маленьке іспанське село Альгатосін прославилося саме завдяки такій випічці. Окрім борошна, води та дріжджів, у тісто насипають трохи золотого порошку. Жодного смаку він не додає, але ж скільки коштує саме відчуття, що ти їси золотий хліб!

Головний пекар і власник пекарні Хуан Мануель Морено говорить, що основні покупці – це багатії, яким бракує нових відчуттів. До Альгатосіна їдуть з усіх куточків світу, навіть із Китаю. Один буханець вагою 400 грамів коштує 150 доларів. При цьому, як запевняють власники, 100 доларів закладені у випічку у вигляді золота.

Дорогоцінний метал потрібен лише для зовнішнього виблискування випічки. Інші інгредієнти – просто органічні, корисні для здоров’я. Родина іспанців володіє пекарнею більше 70 років, випікає майже 50 сортів хліба. Ідея створення «золотого» належить саме Хуану, який колись відвідав магазин із дуже дорогою кавою і вирішив, що може виготовляти аналогічний хліб.

Сторінку підготувала Олена Приходкова.