Хоча чоловіки дуже люблять анекдоти про технічну безпорадність блондинок, але при цьому усвідомлюють, що інтуїція і розум у жінок розвинені набагато краще. І все ж більшість чоловіків одноголосно скажуть, що винаходи техніки – справа зовсім не жіноча! Проте факти твердять нам про зворотне. Історія згадує про дуже відомих жінок, які придумали різні «чоловічі» штучки.

*Рожеве шампанське. Технологію «ремюаж» у 1808 році розробила Ніколь Барб’є. Використовуючи цю технологію, шампанське через три місяці звільняється від осаду і стає прозорим. Така технологія запрацювала успішно, оскільки якість напою значно покращилась.

*Перископ для підводних човнів. Сара Метер у 1845 році запатентувала пристрій, який може визначати відстань до об’єктів.

*Астролябія. Гіпатія Олександрійська, жінка-науковець, астроном, математик і філософ, у 1845 році винайшла прилад, який може вимірювати координати небесних тіл.

*М’ясні консерви. За спосіб приготування консервів з м’яса, який продемонструвала у 1873 році Надія Кожина, їй була вручена медаль на міжнародній виставці у Відні.

*Снігоприбиральна машина. Звичайна секретарка, Синтія Вестовер, вирішила, що чистота повинна бути не лише в будинку, але також і на вулицях. У 1892 році вона зібрала першу машину для чищення доріг від снігу.

*Посудомийна машина. Після того, як Джозефіна Кокрейн виявила відсутність кількох тарілок у своєму улюбленому фарфоровому сервізі, вона винайшла машину, яка не б’є посуд, а тільки миє. Машина була створена у 1886 році, але визнана необхідною в господарстві річчю лише через 40 років.

*Циркулярна пилка. Табіта Беббітт, спостерігаючи за розпилом колод пилкою з двома ручками, за які чоловіки тягнули то вперед, то назад, помітила, що хоч навантаження з обох сторін на чоловіків однакове, колоди розпилюються тільки при русі пилки вперед. Вона вирішила, що це марна трата сил, енергії і часу, і створила прототип «циркулярки» у 1810 році, яку пізніше стали використовувати в лісопильній промисловості.

*Бюстгальтер. Пані Ермінь Кадоль у 1889 р, у Франції, виставила в своїй корсетній майстерні виріб, який отримав назву «le Bien-Etre», що в перекладі означає «благополуччя». Чашечки створеного бюстгальтера підтримувалися двома сатиновими стрічками, а ззаду все це прикріплялося до корсету.

*Фільтр для кави. Перший конусний фільтр для кави був створений власноруч Мерліттою Бенц у 1909 році з листка учнівського зошита.

*Підгузники. Водонепроникне покриття для підгузків було зроблено вперше у 1917 році домогосподаркою Ма-ріон Донован, з душової фіранки. У той час, як існуючі на той момент гумові повзунки стискали шкіру дитини і викликали попрілості, з цим подібних проблем не було.

*Склоочисники. Після того, як Мері Андерсон стало шкода водіїв, яким доводилося зупиняти машину кожної хвилини під час хуртовини, щоб згребти сніг зі скла, вона придумала у 1903 році перші автомобільні двірники.

*Автомобільний глушник. Світ став тихіший після того, як у 1917 році Ель Долорес Джонс винайшла акустичний фільтр для автомобіля.

*Шоколадне печиво. Експериментуючи, Рут Вейкфілд у 1930 році, поклала розтоплену плитку шоколаду в тісто, під час приготування звичайного печива. В результаті, вийшло дуже смачно. Після чого Рут зі своїм чоловіком запустила шоколадне печиво в серійне виробництво.

*Бронежилет. Матеріал кевлар, який міцніший за метал в п’ять разів, винайшла доктор Стефані Кволек у 1965 році. Цей винахід врятував життя тисячам поліцейських, військових і пожежників. Синтетичний матеріал кевлар став основою для куленепробивних жилетів.

*Wi-Fi. Хеді Ламарр знялася у фільмі режисера Густава Махато з Чехословаччини, після чого отримала скандальну славу. У цьому фільмі вперше була показана сцена сексуального характеру. Це призвело до того, що Адольф Гітлер назвав Хеді ворогом 3-го рейху, а папа римський Пій XII закликав католиків взагалі не дивитися цей фільм. Але Хеді не тільки кіно захоплювалася. Вона запатентувала у 1941 році також і секретний засіб для зв’язку, щоб утруднити супротивникам перехоплення радіосигналу. Винахід використовували в американських торпедах з 1962 року. На сьогоднішній день його використовують в мобільному зв’язку і в Wi-Fi.

*Силікон. Патрісія Біллінгс, скульптор, вирішила створити добавку для цементу, яка захистить її творіння від руйнувань. Після довгих експериментів, Патрісія все-таки винайшла штукатурку, що не руйнувалась. До того ж, цей матеріал був також стійкий до вогню. Виходячи з цього доведено, що жінки можуть винаходити, а не тільки народжувати.

Сторінку підготувала Олена Приходкова.