16 листопада - День працівників радіо, телебачення та зв’язку України

Протягом багатьох десятиліть радіо відігравало величезну виховну роль у розвитку нашого суспільства, його єднанні, духовному зростанні, в ус-відомленні себе могутньою і красивою спільнотою.

Втім, на початку 90-х років дротове радіо стало стрімко занепадати, а як альтернатива йому стали уже частіше з’являтися станції ефірного радіомовлення. Згодом про необхідність створення ефірного радіо заговорили і в Петровому. І ось 24 грудня 2013 року, на хвилі 105,5 МГц вперше за стільки років петрівчани знову почули знайомі позивні: «Говорить Петрове, в ефірі редакція районного радіо». На сьогодні сітка мовлення радіо «Голос Петрівщини» становить 12 годин 30 хвилин на тиждень (понеділок-п’ятниця – 7:00-8:00; 9:10-10:00; 14:00-15:00.) Відповідно до програмної концепції – це інформаційні, культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, дитячі та музичні програми, для рекламодавців програма «Радіобазар».

Сьогодні виконано одне із пріоритетних завдань, яке влада району поставила перед собою та колективом редакції радіо – завершення переходу на ефірне мовлення. Оновлений районний студійний радіокомплекс «Голосу Петрівщини» працює в приміщенні головного корпусу ЦРЛ. Редакція має міцну, надійну матеріально-технічну базу. Під керівництвом досвідченого спеціаліста вищої категорії Олександра Доги радіопередачі готує злагоджений і дружний колектив: диктор - Наталія Копань; кореспондент - Олександр Шевченко; звукооператор - Дмитро Марченко; звукорежисер - Сергій Лова та бухгалтер Валентина Сакун. Радіо «Голос Петрівщини» щодня готує до ефіру власний інформаційний продукт, оперативно інформує про суспільно-політичне життя району та області.

Тож від імені усіх радіослухачів вітаємо колег з їх професійним святом!

Олена Приходкова.

На знімку: трудовий колектив радіо «Голос Петрівщини» в оновленому сучасному студійному комплексі.