Соціальна робота, як вид трудової діяльності, не належить до числа найдавніших професій. Однак сьогодні вона є однією з найважливіших, тих, що визначають рівень цивілізованості того чи іншого суспільства. І чим на вищій стадії розвитку це суспільство перебуває, тим більше уваги приділяє підтримці і захисту тих своїх громадян, які цієї підтримки потребують.

У нашому районі безпосередньо соціальною роботою переймаються дві установи: управління соціального захисту населення райдержадміністрації та територіальний центр соціального обслуговування (надання територіальних послуг)

Щоденно перебуваючи у тісній взаємодії з нашими підопічними, ми відчуваємо, наскільки важливою і необхідною для них є наша допомога, а отже усвідомлюємо свою відповідальність перед ними, перед суспільством, що довірило нам таку нелегку, але соціально важливу і благородну місію. Тим більше – в умовах нинішньої демографічної кризи, коли відсоток людей похилого віку, тих, хто потребує нашої опіки і підтримки, щорічно зростає.

Отже, дорогі наші колеги! Напередодні нашого професійного свята хочемо закликати кожного з вас і надалі з честю і гідністю нести це високе і відповідальне звання – соціального працівника. Не забуваймо – саме від нашої професійності, дбайливості, чуйності, здатності до співпереживання суспільство стає добрішим, поряднішим, толерантнішим. Тож з нагоди Дня працівників соціальної сфери хочемо побажати вам і усім нам витримки, терпіння, міцного здоров’я, оптимізму, завжди бадьорого і гарного настрою, усіляких благ і гараздів. Нехай у ваших родинах завжди панують мир і злагода, достаток і благополуччя.

Валентина Сибіра, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації;
Інна Лук’янова, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

На знімках: з нагоди професійного свята за високі досягнення в організації діяльності підпорядкованих соціальних служб Почесними грамотами Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради нагороджені начальник управління соціального захисту рай-держадміністрації Валентина Сибіра та директор територіального центру з надання соціальних послуг Інна Лук’янова; трудовий колектив територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).