* Китайські судді в ХV столітті носили сонцезахисні окуляри, щоб навіть поглядом не видати свого ставлення до підсудного або обвинувача.

* Щоб вижити в холоді, білі ведмеді мають темну шкіру і прозоре хутро, волоски якого «доставляють» тепло ззовні до поверхні тіла і не пропускають у зворотному напрямі. Така система настільки ефективна, що ведмедики практично непомітні в інфрачервоному світлі (камера нічного бачення).

* Терези - єдиний знак зодіаку не представлений істотою.

* У Канаді більше озер, ніж в усіх інших країнах разом.

* У Аргентині дуже популярний напій мате, середній аргентинець використовує для приготування напою більше 4 кілограм цієї рослини в рік. У заможних сім’ях навіть є спе-ціальний слуга, який займається тільки приготуванням мате.

* У Шотландії в 1984 році були знайдені сліди найменшого динозавра. Це чудовисько було розміром з горобця.

* У 1557 році європейські лікарі рекомендували паління як засіб від запаху з рота.

* Перші банкноти були історично зафіксовані в Китаї у 118 році. Вони були шматками оленячої шкіри розміром біля 30х30 сантиметрів з кольоровими краями.

* Багато супермаркетів розташовують відділ свіжої випічки ближче до входу, тому що запах свіжого хліба стимулює людей купувати активніше.

* Якщо ви поїдете в подорож до екваторіальної держави, ваша вага там зменшиться приблизно на 150-200 грамів через вплив відцентрової сили обертання Землі.

* Кістка, що найчастіше ламається в людині – ключиця.

* На Філіппінах заборонено розлучатися.

* На зйомках фільму «Чарівник з країни Оз» костюмери кінокомпанії МGМ підшукували поношене, але елегантне пальто, щоб одягнути чарівника. Попорпавшись в місцевих магазинах поношеного одягу, вони знайшли таке пальто, і за неймовірним збігом обставин виявилось, що раніше воно належало авторові книги «Чарівник з країни Оз» Френку Бауму.

Підготувала Олена Приходкова.