Євгенія Юхимівна Ліщина народилася 11 серпня 1925 року в Ганнівці. Після закінчення семирічки продовжила навчання в Жовтих Водах, а в подальшому планувала здобувати вищу освіту в Криворізькому педагогічному інституті. Та ці плани зруйнувала війна.

Після звільнення Дніпропетровщини та Кіровоградщини від німецьких окупантів Євгенія Юхимівна навчалася на педагогічних курсах в Дніпропетровську, а після закінчення навчання працювала у місті Верходніпровську вчителем української мови та літератури. 

У 1947 році повернулася в Ганнівку, працювала у місцевій школі вчителем російської мови та літератури, а у 1955 році перейшла на посаду бібліотекаря цієї ж школи. Таким чином, практично все її життя пов’язане з рідним селом, де народилася, навчалася і працювала, вийшла заміж і виховала двох доньок.

З 1980 року Євгенія Юхимівна на заслуженому відпочинку. Вона ветеран праці, нагороджувалася медаллю «За трудову доблесть» у 1970 та 1980 роках.

Районна державна адміністрація, районна рада, відділ освіти  та управління соціального захисту населення райдержадміністрації щиро вітають Євгенію Юхимівну з ювілеєм, бажають здоров’я, достатку, благополуччя. Довгих ще Вам років і мирного неба, шановна Євгеніє Юхимівно!