Т.Панета веде засідання координаційної радиДнями відбулося чергове засідання координаційної ради служби у справах дітей райдержадміністрації, яке вела заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета.

З інформацією «Про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах» виступила завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей ОксанаНауменко.

Коментуючи виступ, Т.Панета зауважила, що загалом робота ведеться нормально, всі працівники ставляться до виконання своїх обов’язків відповідально. Однак нещодавно трапилася прикра подія, яка засвідчила, що не все гаразд з координацією зусиль. В одному з населених пунктів підліток скоїв самогубство, хоча інформації про те, що в сім’ї є проблеми, до районних структур, відповідальних за роботу з дітьми і сім’ями, не надходило. Як пояснили в сільській раді, вони вели роботу з цією родиною, викликали матір на засідання виконкому, розмовляли з підлітком. Та, як виявилося, цього було замало. Тому Тетяна Григорівна наголосила, що тільки спільна робота, взаємодія органів місцевого самоврядування і відповідних районних структур може дати позитивні результати.

Її підтримала директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій. Якби з сільської ради вчасно надійшла інформація про проблемну сім’ю, то біди не сталося б. Бо, у разі необхідності, працівники РЦСССДМ працюють з такими сім’ями щоденно, здійснюють соціальний супровід. Щоправда, працювати стало важче, бо скоротили фахівців із соціальної роботи, які були в штаті Центру і працювали на території сільських, селищних рад, але, в разі потреби,  працівники виїздять на місця навіть вночі, якщо надходить сигнал, що в певній сім’ї виникла загрозлива ситуація.

Дієвою є така форма роботи, як індивідуальні бесіди з членами сім’ї. Добре також, якщо сім’я (в першу чергу - батьки) йде на контакт, тоді швидко з’являються позитивні результати.

З інформацією про стан злочинності та правопорушень серед дітей на території району за перше півріччя 2015 року виступив оперуповноважений КМДС Петрівського райвідділу міліції К.Образок. Він пояснив процедуру взяття на облік неповнолітніх, схильних до правопорушень, розповів про виявлені факти правопорушень і злочинів, скоєних неповнолітніми. Результатами цієї роботи є оголошення про підозру, а також судовий вирок стосовно неповнолітнього крадія.

З питанням «Про проведення профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Вокзал» на території району за 6 місяців 2015 року» виступила О.Науменко.

У ході обговорення інформації з’ясувалося, що й досі фіксуються факти порушення правил торгівлі, коли в кафе продають неповнолітнім спиртні напої, порушуючи встановлений розпорядок роботи ці заклади працюють майже до ранку. К.Образок зауважив, що на порушників подані документи щодо вилучення у них ліцензій на право торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами.

З усіх питань були прийняті відповідні рішення.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: Т.Панета веде засідання координаційної ради.

Фото автора.