Олександр Григорович ХрульНевимовно гірко і сумно сьогодні сприймати нинішню дійсність, про яку ще рік тому не те, що говорити, а навіть і подумати не сміли. Адже таке не могло привидітися навіть у найстрашнішому сні, щоб учорашні співгромадяни з такою ненавистю і зневагою стали знищувати одне одного. А ті, кого ми на протязі багатьох десятиліть звикли вважати своїми найвірнішими і найнадійнішими братами, зі злої волі біснуватого вождя тепер усіляко розпалюють братовбивчу війну, ударивши нам у спину в чи не найтяжчий і найтрагічніший період в історії молодої Української держави.

Сьогодні на Сході нашої країни захищають її цілісність і незалежність кращі сини і доньки України - ті, хто мав би  вирощувати хліб, варити метал, навчати дітей чи лікувати хворих. Ті, зрештою, хто вже створив, чи мав би невдовзі створити власні сім’ї, виховувати своїх дітей, щоб продовжити славні традиції свого роду. Однак, в тяжкий для країни час справжні Герої стали до зброї, щоб захистити Батьківщину від підступного окупанта, щоб, у разі потреби, як це проголошує Державний Гімн України – «душу й тіло покласти за нашу свободу».

Одним з таких Героїв став і наш земляк Олександр Григорович Хруль, світлій пам’яті якого ми віддаємо сьогодні данину шани. Він був одним із тих легендарних «кіборгів», про сміливість і хоробрість яких під час захисту Донецького аеропорту навіть проросійські бойовики стали складати мало не міфічні легенди. Та, на жаль, це тільки в легендах воїни назавжди залишаються неушкодженими. Насправді ж вони – як і усі ми – з такої ж плоті і крові, і не завжди сила духу здатна протистояти сотням тонн смертоносного металу, скинутого на голови безстрашних захисників. Однак їх безсмертний подвиг назавжди збережеться в пам’яті вдячних земляків, стане прикладом справжньої доблесті і героїзму для багатьох поколінь нащадків.

нагорода

Низький уклін матері Олександра за виховання справжнього патріота України і Героя.

Указом Президента України від 9 квітня 2015 року №213/2015 за мужність і героїзм, проявлені в боях з сепаратистами і російськими агресорами, Олександр Хруль нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагорода буде вручена мамі Олександра під час урочистостей з нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності України.