30 серпня у залі засідань районної ради відбулось урочисте зібрання з нагоди святкування професійних свят – Дня працівників торгівлі та Дня підприємця.

Слова вдячності і вітання зі святом прозвучали від першого заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети та голови районної ради Тамари Сакари. Тетяна Григорівна, вітаючи підприємців та працівників торгівлі, передала найтепліші побажання від голови районної державної адміністрації Сергія Завалія. Вона побажала міцного здоров’я, щастя, комерційного успіху, ділової ініціативи, стабільності і впевненості у завтрашньому дні.

Голова районної ради Тамара Сакара у своєму вітальному слові відзначила, що працівники торгівлі та підприємці вносять значний внесок у розвиток нашого району, вони активно долучаються до різноманітних заходів, побажала здоров’я, добробуту в родинах, успіхів в роботі та мирного неба над головами.

Президент Петро Порошенко витрачає власні кошти на придбання зброї, яку передає Збройним силам України.

Про це повідомляють ресурс Ukrainian military pages та народний депутат Володимир Ар’єв.

Так, ukrmilitary.com пише, що з початку російської агресії проти України Петро Порошенко ви-тратив понад 500 млн гривень власних коштів на допомогу ЗСУ, в тому числі декілька десятків мільйонів для 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій (до 2016 року оперативного командування «Південь» Сухопутних військ).

«Серед переданої допомоги автомобілі, бронежилети, спорядження, форма, теплі речі, а також 100 снайперських комплексів, у складі: 82-х 7-62-мм карабінів Z-10 (308 Winchester) та 18 гвинтівок Savage під набій 338 Lapua Magnum, оптика, далекоміри та десятки тисяч набоїв», – уточнює видання.

У заході, де обговорили тему механізмів боротьби з рейдерством та засобів їх упередження, взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств району, реєстратори відділу (центру) надання адміністративних послуг Пет-рівської РДА та представники обласного управління юстиції.

Керівники району – перший заступник голови рай-держадміністрації Тетяна Панета і голова районної ради Тамара Сакара відкрили захід і представили гостей загалу .

Головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації обласного управління юстиції Євген Классов і головний спеціаліст сектору взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Олена Гапіченко розповіли про знищення монополії у сфері реєстрації речових прав і бізнесу й передачу функцій органам місцевого самоврядування, райдержадміністраціям, приватним нотаріусам і акредитованим суб’єктам.

В Олександрійському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України щодня з 8.00 до 17.00 працює телефон «гарячої лінії» за номером: 7-41-03.

14 вересня 2017 року на телефонній «гарячій лінії» Олександрійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області за номером 05-235-7-41-27 на телефонні дзвінки громадян з 14.00 до 16.00 години відповідає Начальник управління МАКСИМЕНКО Інна Олександрівна.

І. Хованюк, перший заступник начальника управління

Відбулася нарада з питань реалізації запланованих інвестиційних проектів та соціальних заходів у 2017 році

5 вересня перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета разом з керівником апарату райдержадміністрації Ольгою Сємеховою провели чергову що-місячну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та комунальних підприємств, установ і закладів у районі з питань реалізації запланованих інвестиційних проектів та соціальних заходів у 2017 році.

Учасники наради детально обговорили стан виконання ремонтних робіт на підвідомчих об’єктах в галузях охорони здоров’я, культури, освіти, соціального захисту і соціального забезпечення, фізкультури і спорту, житлово-комунального господарства, автомобільних доріг, обсяги їх фінансування та строки виконання.

Свого часу 1 вересня в більшості шкіл району у святі першого дзвоника брали участь керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, відповідальні працівники ра-йонної ради, аби привітати школярів і педагогів з Днем знань і початком нового навчального року, побажати всього найкращого.

Нині ця гарна традиція відновлена, в багатьох школах побували гості з району. Вони передали поздоровлення і найкращі побажання від керівництва району, не забули і про подарунки.

Дитина пішла до школи

Вікова періодизація є умовним поділом цілісного життєвого циклу на певні періоди, що вимірюються роками. Відомо, який розвиток дитини відбувається у кілька періодів, які послідовно змінюють один одного. Віковий період — відрізок життя індивіда, який досягає певного ступеня розвитку і має характерні, відносно стійкі якісні особливості.

У межах періоду відбуваються кількісні та якісні зміни психіки, що дає змогу виділити певні стадії, які послідовно змінюють одна одну.

Визначення періодів, стадій, фаз психічного розвитку особистості необхідне для створення оптимальної системи навчання й виховання, використання в повному обсязі можливостей дитини на кожному віковому етапі. Крите-ріями їх визначення є системні суттєві якісні ознаки — психічні й соціальні зміни на певному етапі життя дитини.

4 вересня, під час апаратної наради в ОДА начальник управління соціального захисту населення Олександр Догаров повідомив, що в новому сезоні будуть зміни в механізмі нарахування субсидій населенню.

За словами Догарова, зміни будуть в періоді обрахування доходів населення.

«Якщо в минулому опалювальному періоді обрахування доходів населення здійснювалося за минулий календарний рік, то в цьому опалювальному періоді обрахунок доходів населення буде здійснюватися за перший та другий квартал поточного року», - зазначив посадовець.

Крім того, визначено і межі заборгованості, з якої буде призначатися субсидія. Раніше, коли сім’я мала заборгованість понад два місяці на оплату житлово-комунальних послуг, то в такому разі субсидія не призначалась. У новому опалювальному періоді субсидію призначатимуть навіть якщо сім’я має заборгованість, але вона не повинна перевищувати 340 гривень.

Під час апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко вказав на першочергові завдання.

Зокрема, посадовець наголосив на необхідності завершити усі підготовчі роботи, аби вчасно розпочати новий опалювальний сезон.

Торкнувшись роботи освітніх закладів, Сергій Коваленко відзначив, що у новому навчальному році буде продовжено реалізацію проекту «Здоров’я наших дітей». – Під пильним контролем влади залишатиметься якість харчування учнів, дотримання належних умов для занять дітей фізичною культурою та спортом, профілактика та лікування. Як і у минулому році, працюватимуть спеціальні моніторингові групи, сформовані із фахівців управління освіти і науки та інших підрозділів облдержадміністрації, які проводитимуть відповідні перевірки освітніх закладів. Особистий контроль за станом реалізації проекту здійснюватиме голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, – наголосив посадовець.

Знай наших

Герой серіалу «Грозові ворота» вже більше місяця воює у восьмому батальйоні Української добровольчої армії на Донечинні. Він має позивний «Дублер» і запозичив його у брата, який теж воював у зоні АТО.

«Спочатку грошима допомагав, а потім, коли гроші закінчилися, чим ще можна допомогти? Грошей немає і заробити ніде. Тільки прийти покопати, постріляти і «на очах постояти», - розповів актор.

На фронті Пашинін зараз кулеметник.

«Я б його готував таким спецназовцем. Він людина витривала. Можливо, буде символічно, якщо він візьме в полон якогось російського солдата. Будемо думати, як це організувати», - заявив командир 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрій Гергерт.

Спортивні новини

4 вересня, у 10-му турі Чемпіонату України серед команд Другої ліги «Інгулець-2» у Володимирівці зустрічався з СК «Дніпро-1».

«Інгульцю-2» протистояв дебютанту Другої ліги, команда, яка ставить серйозні завдання на сезон і має підбір футболістів, що достойно грали б і у Першій лізі, СК «Дні-про-1». З перших хвилин гості заволоділи ініціативою на футбольному полі. У першій половині тайму особливо небезпечних моментів не було створено. Ігор Когут пробивав поруч з ближньою штангою воріт Єгора Поповича. У відповідь Павло Бесараб небезпечно прострілював з лівого флангу — голкіпер гостей зумів дотягнутися до м’яча. Нападник дніпровців Дмитро Сула поцілив у кут воріт господарів, яких виручив голкіпер Єгор Попович, перевів м’яч на кутовий. А на 38-ій хвилині матчу після удару Олександра Сніжка господарів виручила штанга воріт. Через пару хвилин небезпечно прострілював Микита Жуков, але ніхто з партнерів на нього не відгукнувся. А у компенсовані хвилини тайму після подачі з кутової позначки Ігор Когут пробив поруч зі штангою воріт «Інгульця-2».

2 вересня о 14:00 на стадіоні зі штучним покриттям в селищі Петровому відбулася знаменна подія - відкриття ІІ Чемпіонату Петрівського району. Перший Чемпіонат відбувся 5 років тому. Цього року за сприяння керівництва району було відновлено даний Чемпіонат, Кубок та Суперкубок Петрівського району , сезон якого проходитиме з 2 вересня 2017 року по 10 липня 2018 року.

Даний Чемпіонат приурочений до Дня фізичної культури та спорту, який вся країна святкуватиме 9 вересня 2017 року, а також до 25-річння з нагоди заснування Дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп». Переможець отримає Кубок голови райдержадміністрації та голови районної ради.

Від імені районного керівництва учасників привітала завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова (на фото), яка передала вітання від голови райдержадміністрації Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари. Вона сказала, що Петрівщина славиться своїми здобутками в усіх сферах суспільної діяльності, і своїми спортсменами також, та рада вітати спортсменів не тільки нашого району, але й команди з Дніпропетровської області. Ірина Іванівна побажала учасникам гарної чесної гри, а суддям неупередженого судійства.

Первинні ознаки отруєння грибами (нудота, блювота, біль у животі, пронос) настають через 1-4 години після споживання грибів, в залежності від виду гриба, віку та стану здоров’я потерпілого та кількості з’їдених грибів.

Перша допомога при отруєнні грибами:

1. Викликати «Швидку медичну допомогу» (телефон 103).

2. Одночасно, не чекаючи її прибуття, негайно промити шлунок потерпілому: дати йому випити 5-6 склянок кип’яченої підсоленої води або блідо-рожевого розчину марганцівки, після чого викликати блювоту, натиснувши пальцями на корінь язика. Процедуру повторити кілька разів, доки промивні води стануть чистими. Після цього прийняти 4-5 пігулок активованого вугілля і обов’язково поставити клізму.

8 вересня 2017 року на території Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів в с. Козацьке пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників 32 ДПРЧ У ДСНС України в Кіровоградській області;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля;
- естафети дитячих команд;

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

Сергій Тюпін, головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

У Кіровоградській області з ВІЛ-інфекцією живуть 4400 осіб, з них в центрі протидії та профілактики ВІЛ/СНІДу на диспансерному обліку перебувають 2 801 особа та 1 553 – приймають АРВ-терапію.

Безпосередньо в обласному центрі на диспансерному обліку перебуває 795 людей та 435 – приймають АРВ-терапію, повідомили Новини Кіровоградщини в обласному відділенні Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

За І півріччя в рамках впровадження проекту RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України» у пілотних за-кладах міста виявили і розпочали прийом терапії 34 особи.

Петрівський територіальний центр оголошує літературний конкурс «Зорепадом летять роки», присвячений Міжнародному дню людей похилого віку.

В конкурсі можуть взяти участь люди поважного віку та особи з інвалідністю (старші 18 років).

Твори приймаються у прозовій та віршованій формах до 26 вересня 2017 року за адресою: смт Петрове вул. Каштанова, 4 або на електрону адресу: petrovo_tс1@ukr.net

Авторів творів просимо вказувати свої контактні дані(П.І.Б. та номер телефону).

* * *

По вулиці йде кум з рушницею і зустрічає кума. Той його запитує:
- Куди ти йдеш?
- До тещі на день народження. Дарунок їй купив: сережки.
- А рушниця навіщо?
- Дірочки у вухах зробити.

* * *

Чоловік повертається з полювання задоволений. Дружина:
- Як полювання?
- Клас! Їжаків цілу купу настріляв!
- Ти що з глузду з’їхав? На якого біса вони потрібні!
- Ну як же. Тобі на комір, тещі на устілки.