Читачі районки, безумовно, добре пам’ятають наш матеріал «Соціальне партнерство – ключ до розвитку територій», що вийшов з друку наприкінці квітня. У ньому розповідалося про урочисте підписання угоди про соціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та приватним акціонерним товариством (ПрАТ) «ЦГЗК».

Підписана угода передбачає співпрацю між су-б’єктами домовленостей одразу за кількома напрямками. І одним з таких напрямків було проголошено співучасть у районній програмі розвитку «Майбутнє – спільна справа».

Нагадаємо, одним з головних мотиваційних елементів цієї програми стало намагання її розробників стимулювати активність місцевих громад, аби не просто розвивати той чи інший сегмент життєдіяльності громад, а щоб громади самі визначилися, що на сьогодні для них є найважливішим, найпершочерговішим. Саме тому втілення програми в життя було вирішено здійснити у вигляді конкурсу проектів розвитку, умови якого та репортаж про його презентацію оприлюднювалися на наших сторінках наприкінці травня – на початку червня. Згідно з умовами, на підготовку та подання проекту на конкурс було відведено календарний місяць. Слід зазначити, що активне сприяння і допомогу в правильному оформленні проекту та конкурсної заявки усім учасникам надавали фахівці управління економіки райдержадміністрації і, передусім, його начальник Геннадій Горбанець.

На початку липня свій 75-річний ювілейний день народження, у колі рідних, колег та колишніх учнів зустріла учитель-пенсіонер Раїса Михайлівна Ткаченко.

Ветерана праці освітянської галузі з побажаннями міцного здоров’я, мирного неба, незгасної людської енергії привітала і освітянська родина Петрівщини.

Гості вручили іменинниці цінний подарунок на знак пошани людині, яка присвятила все своє життя освіті, невтомній праці задля блага рідної землі. Недарма кажуть: «Талановита людина талановита в усьому». Раїса Михайлівна, перебуваючи на пенсії, багато читає. На її робочому столі завжди лежать педагогічні видання, свіжі газети. Свого часу молода вчителька уважно дослухалася до порад старших колег. Сьогодні ж уже до її слів дослухаються молоді вчителі, для яких вона є добрим в мудрим наставником, просвітителем народу, яка творила і творить найскладнішу з усіх цінностей нашого суспільства – людину, та завжди глибоко вірить у те, що титанічний труд через роки увінчається світлим майбуттям для дітей і онуків, для рідної землі, до якої прищеплювала любов. За свою плідну працю Раїса Михайлівна неодноразово нагороджена почесними грамотами відділу освіти Петрівської райдержадміністрації.

На минулому тижні у житті трудівниці СВК «Агрофірма «Маріампольська» Світлани Анатоліївни Шелест сталася знаменна подія. Вранці, перед початком робочого дня, колектив тракторної бригади (Братський відділок) привітав її з днем народження. Цього року він особливий, адже Світлана Анатоліївна досягла пенсійного віку. Під час урочистостей керуючий відділком В.В.Горбат та агроном відділку О.М.Компанієць висловили їй подяку і свої щирі та добрі побажання. Раніше Світлана Анатоліївна трудилася на фермі, де доглядала ВРХ. Нині, перед виходом на пенсію, працює охоронником у тракторній бригаді. Робота ця досить відповідальна, проте з нею жінка добре справляється. Від імені правління агрофірми, профспілкової організації ювілярку нагороджено преміальними та подарунком. Колеги вручили їй квіти та бажали здоров’я, достатку, миру і домашнього затишку. Світлана Анатоліївна подякувала всім за теплі слова і пообіцяла й надалі старанно виконувати покладені на неї обов’язки.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: ювілярка С.А.Шелест.

Ось і настав незвичайний день – день, якого немає в жодному календарі, водночас - святковий і сумний. Залишилися позаду засідання, навчання, лекції, зустрічі.

У затишному, світлому та ошатному залі територіального центру обслуговування населення, на свято випускного зібралися слухачі «Університету третього віку» і поважні гості: перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, голова районної ради Тамара Сакара, начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра та голова Петрівської районної організації ветеранів України Олег Гіюк. Представники влади привітали випускників з їхнім святом та побажали «не відпускати з рук того чарівного птаха, який додає наснаги до життя, любові до ближнього», подякувавши випускникам за їх оптимізм і активну життєву позицію. Побажали цікавих нових ідей у наступному році, міцного здоров’я та натхнення на подальші роки навчання. До усіх присутніх з вітальним словом звернувся і голова районної ради ветеранів Олег Гіюк, який побажав не втрачати оптимізму, дружити зі спортом і займатися своєю улюбленою справою.

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Р і ш е н н я

Від 14 червня 2017 року № 159
с. Козацьке

Про місцеві податки та збори та ставки єдиного податку на 2018 рік.

Керуючись статтею 143 Конституції України, пунктом 24 частини 1 статті 26, статтею 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до пункту 12.3.4. та розділу ХП Податкового кодексу України із змінами, внесеними Законом України від 04.07.2013 року №403- VIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо об’єктів нерухомості», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування та поповнення доходної частини місцевого бюджету, сільська рада ВИРІШИЛА:

Спортивні новини

На минулому тижні Кубок регіонів УЄФА потрапив до рук свого нового господаря: здається, вперше за роки існування цього турніру володарем Кубку стала команда з Хорватії. Хорватський «Загреб», зігравши першу гру на турнірі з португальським «Лісабоном» унічию – 2:2, надалі здобував лише перемоги – 2:0 над господарями турніру, турецьким «Стамбулом» та 4:1 (на превеликий жаль для нас) над «Інгульцем». А у фінальній грі хорвати, не без проблем, здолали переможця групи «В», команду «Регіон 2» з Ірландії з рахунком 1:0. Єдиний гол у цій грі на 26-й хвилині забив півзахисник хорватської команди Тоні Аджич. Для «Інгульця» ж найбільш вдало складалася гра з португальцями, адже по ходу гри ми тричі виходили вперед, але, на жаль, утримати переможний рахунок не зуміли (гра завершилась унічию 3:3. І все ж – потрапляння «Інгульця» до фінальної групи, тобто до вісімки найсильніших європейських аматорських команд – це вже неабияке досягнення. До того ж, за абсолютними показниками, ми випередили чеський «Оломоуцький край», а отже стали сьомою командою на континенті. Це досить пристойний показник, тож «Інгулець» досить гідно представив кольори нашої держави і нашої рідної Кіровоградщини на європейській арені.

13 липня День народження завітає до найкращої в світі мами і бабусі НІНИ ВАСИЛІВНИ ГУРЕНКО! Вітаємо Вас, дорога наша мамо! Впевнені, що Вам і надалі вистачатиме сил і наснаги, якими Ви позитивно заряджаєте нас, даруєте той життєвий промінь, який дозволяє нам не втрачати віру і надію, йти вперед і ніколи не зупинятися. Ви - найкраща, бо умієте робити щасливими усіх, хто поруч з вами. Нехай щастям і любов’ю наповнюється кожен Ваш день, а праця на благо людей приносить задоволення і радість. Міцного здоров’я Вам на многії літа!Ми любимо Вас!

Твої доньки Лариса і Таня із сім’ями
с. Петрівське, смт. Петрове

Від щирого серця вітаємо з 74-річчям дорогого, любимого татуся, дідуся МИКОЛУ ФЕОКТИСТОВИЧА ЛОЦМАНА!

Скільки років тобі - не питаєм,
Хай рахує зозуля в гаю,
Ми із тими літами вітаєм,
Що постукали в душу твою.
Те бажаємо, що щастям звуть люди,
Хай усмішка не сходить з лиця,
Хай життя твоє піснею буде,
А тій пісні не буде кінця!

З повагою дочка, зять і онуки.