Від усього серця вітаю Вас із Днем Конституції України!

Конституція - це базис країни, її міцний фундамент для побудови спільноти та визначення основних векторів розвитку. Держава існує для людей, а не навпаки.

З нагоди свята бажаю Вам берегти найціннішу у світі річ – життя, дбати про своє здоров’я, працювати за покликом серця!

Кожному - гідної праці, безперервного розвитку, натхнення для нових звершень, сил та витримки у роботі, принциповості і твердості у прийнятті рішень заради гідного майбутнього української держави!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Щиро вітаю Вас з державним святом – Днем Конституції України, яка закарбувала волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі.

Всебічний розвиток культури, освіти, ефективне та доступне медичне обслуговування, правова і соціальна захищеність, політична та релігійна свобода – все це має по праву належати громадянам України.

Давайте разом формувати вільне, справедливе, солідарне суспільство, потужну та заможну державу, що побудована на основах європейської демократії.

Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшому розквіту рідної України, становленню достатку в кожній сім’ї.

З повагою народний депутат, Анатолій Кузьменко

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повнокровної учасниці світового співтовариства.

Тож нехай кожен із нас своєю щоденною працею, героїчною звитягою в боротьбі за територіальну єдність і цілісність, усвідомленням демократичних цінностей суспільства та уявленням себе часткою великого українського народу невтомно працює на зміцнення сувере-нітету сильної, заможної, повноцінної держави! Ми – європейський народ із багатою історією – пишемо гідну сторінку героїчного життя української спільноти.

Успіхів, здоров’я та Божого благополуччя усім нам на шляху до правової, демократичної, суверенної держави!

Сергій Завалій, голова районної державної адміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради.

28 червня в Україні відзначається державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави.

Закони підказують нам усім — і малим, і дорослим — як жити у своїй країні та з її сусідами у злагоді й мирі. А Конституція України визначає, якими бути усім отим законам.

Слово «конституція» походить із латинської мови, якою говорили ще в Стародавньому Римі. А означає воно «устрій, установлення», тобто будь-яка конституція визначає, якій бути державі, де ми живемо, а також — наші права та обов’язки.

Чинна Конституція України пройшла складний шлях становлення і розвитку, еволюціонуючи у контексті генези вітчизняного конституційного права. Вона стала вершиною, найбільш значущим здобутком української теорії та практики конституціоналізму. Конституція України 1996р. стала першою загальновизнаною у всьому світі вітчизняною конституцією незалежної Української держави, що визначила основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації та функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування та правовий захист Конституції.

Коротко з історії. Спроби прийняти Конституцію в Україні робилися з перших років проголошення незалежності. У 1992-1993 роках під керівництвом Президента Леоніда Кравчука був напра-цьований перший проект Основного Закону, проте він так і не був прийнятий.

До уваги фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку!

Поняття страхового стажу є одним із основних факторів, що впливають не лише на розмір майбутньої пенсії, а й на набуття права для її призначення. Дане питання є однаково актуальним як для найманих працівників, так і для осіб, що забезпечують себе роботою самостійно – тобто займаються підприємницькою діяльністю. Адже страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов‘язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачуються страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2017 року фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов’язані сплачувати єдиний внесок за місяць у сумі не менше 352 грн. (0,5 мінімального страхового внеску), однак відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуватимуться пропорційно до сплаченого єдиного внеску, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

Вічна пам’ять полеглим на полі бою,
Честь і слава - живим героям!

Пам’ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до тебе спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни, в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

22 червня 1941 року гітлерівські війська віроломно вторглися на територію СРСР, порушивши Договір про ненапад. Сто де-в’яносто дивізій Німеччини та її союзників розгорнули бойові дії вздовж західного кордону колишнього Радянського Союзу - від Баренцевого до Чорного моря. О четвертій годині ранку німецька авіація скидала бомби на Київ та інші міста України. Наші війська чинили героїчний опір. Мужньо тримали оборону захисники Брестської фортеці, Києва, Одеси, Севастополя, Ленінграда, Москви та інших міст, воїни військових округів.

Президент Петро Порошенко переконаний, що покращення економічної ситуації в країні нині дає можливість здійснити кроки, спрямовані на підвищення забезпечення пенсіонерів, які найбільше потребують підтримки з боку держави. Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ, присвяченому пенсійній реформі.

Серед заходів, які можна здійснити вже цього року, Президент назвав осучаснення пенсій.

«Уряд має здійснити швидкі практичні кроки, які вже зараз полегшать страждання пенсіонерів. Це моя вимога, як Президента, і, впевнений, – вимога суспільства», - наголосив він.

Днями за ініціативи керівництва району на базі ПСП «Зарічне» розпочав роботу навчально-тренувальний збір вихованців Петрівської дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп». Місце проведення збору, який проходить у форматі спортивно-оздоровчого табору, обрано невипадково, адже зусиллями директора господарства Андрія Давидовського тут створено чудову спортивну базу. Всі витрати щодо організації роботи табору, який працюватиме 14 днів, до 2 липня, включаючи високоякісне чотириразове харчування його учасників, інші витрати взяв на себе Андрій Миколайович. Безкоштовні транспортні послуги по підвезенню дітей до Нового Стародуба та повернення їх у Петрове після закінчення збору взяв на себе приватний підприємець Руслан Притула.

Літо - пора відпочинку!

Вам коли-небудь доводилося бувати в дитячому літньому таборі? Так? Значить, ви не байдужі до дітей, знаєте їхні можливості і потреби.

А що дітям треба: гарний відпочинок, здорове харчування та ігри за інтересами. Саме так і була побудована програма табору літнього відпочинку “Промінчик” в Луганській ЗШ I-III ступенів. Начальник табору С.М. Філіпова завчасно продумала екскурсії та виїзди на природу. Вихованці відвідали зоопарк в с.Озера, ігрові атракціони в Олександрії, їздили до святого джерела Миколи Іскрівського та милувалися прекрасними куточками природи нашої місцевості. Діти не тільки відпочивали, а й збагатили свої знання з історії рідного краю, познайомилися з народними традиціями та вивчили назви польових квітів, що ростуть на Петрівщині.

(звіт блогерів пришкільного табору Петрівського НВО)

Віват канікули! Віват «Фантазія»!

Сонечко встає і шумить трава,
Біля школи в нас зацвітають квіти.
У табір пришкільний
Весело і дружно поспішають діти.
На-а-реш-ті-і-і!!! ДОЧЕКАЛИСЯ!

Перший день канікул і відкриття табірної зміни. Цьогоріч «Фантазія» гостинно зустріла 230 вихованців із 8 загонів: «Джаз fan», «Хрущі у хаосі», «VIP - діти», «Комета», «Рок-дракони», «Сальвадор Далі», «Всі свої», «Силует «Веселка». На «Посиденьках під вербою» провели бесіду «Одяг і здоров’я», бесіди з ОБЖ та інструктажі.

Після урочистого відкриття загони презентували себе і свої нестандартні назви та переспівували один одного. Веселі і запальні танці на дискотеці «Період табірної зміни» захоплювали вихованців навіть після закінчення першого дня відпочинку в таборі.

Увага! Працює безвізовий режим!

Спортивні новини

Лічені тижні залишаються до початку нового футбольного сезону, практично вже укомплектовано склади команд-учасниць змагань чемпіонату України в Першій та Другій лігах. Отже, на старт в Першій лізі виходять наступні футбольні клуби:

«Десна» (Чернігів);
«Геліос» (Харків);
«Колос» (Ковалівка);
«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка);
«Авангард» (Краматорськ);
«Черкаський Дніпро»;
«Оболонь-Бровар» (Київ);
«Арсенал-Київ»;
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні);
«ФК «Полтава»;
«Інгулець» (Петрове);
МФК «Миколаїв»;
ПФК «Суми»;
«Волинь» (Луцьк);
«Жемчужина» (Одеса);
«Рух» (Винники);
«Кремінь» (Кременчук);

Як бачимо, в наведеному переліку четверо новачків: «Жемчужина», «Рух» та «Кремінь» - команди, що посіли в минулорічному чемпіонаті Другої ліги три перших сходинки, тож перейшли до Першої ліги за спортивним принципом. Луцька «Волинь» - навпаки, не втрималася в Прем’єр-лізі, відтак була понижена в класі. А от на ще одного невдаху Прем’єр-ліги – славетний «Дніпро», за директивою ФІФА, через непогашені борги, чекає ще більш суворе покарання: пониження в класі до рівня Другої ліги, та ще й там свої виступи команда розпочне з показником мінус шість пунктів у графі зароблених очок. Тобто лише для того, аби вийти «в нуль», команді необхідно здобути дві перемоги.

ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від 11 червня 2013 року № 67
село Йосипівка

Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель села Йосипівка

Розглянувши технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель села Йосипівка Йосипівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, виготовлену ДП « Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», та висновок державної експертизи землевпорядної документації від 31.05.2013 року № 433, керуючись ст.201 Земельного кодексу України, ст.13, 18 Закону України «Про оцінку земель», ст. 271.2 Податкового кодексу України, ч. 34 ст. 26 Закону України про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення економічного регулювання земельних відносин в населеному пункті, визначення розмірів плати за користування землею, Йосипівська сільська рада ВИРІШИЛА: