Благодійницька акція від ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Про те, що благодійництво є однією з визначальних ознак діяльності депутата районної ради Олександра Поворознюка та очолюваного ним господарства – ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» – добре відомо вже не лише на Петрівщині, але й далеко за її межами. Минулого тижня цей вид діяльності доповнився ще одним – дуже важливим і значущим для зміцнення мережі якісного медичного обслуговування імпульсом: ряду сільських та селищних рад району випала можливість поповнити забезпеченість фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій сучасним медичним обладнанням від визнаних європейських виробників медтехніки (переважно - Франції та Німеччини). Обладнання, можливо, не зовсім нове, але ще в дуже пристойному функціональному стані.

Заплановані заходи в рамках відзначення Дня молоді

22.06.2017 року:
- о 11.00 в спортзалі ДЮСШ «Олімп» відбудеться ра-йонний турнір з волейболу на Кубок голови Петрівської районної державної адміністрації та голови Петрівської районної ради.

Переможець матиме право на товариську зустріч з командою «Азимут-Петрове», яка представляє район на Чемпіонаті України у ІІ лізі.

25.06.2017 року:
- о 19.00 в парку відпочинку селища Петрове відбудеться концертно-ігрова програма «Барви молоді та літа»;
- по закінченні, о 21.00 - виступ гурту з м.Кривий Ріг «Місячне сяйво»;
- 22.00 – на фасаді біля кінотеатру «Інгулець» відбудеться дискотека для молоді та «пінна вечірка».

Переможців в ігрових конкурсах чекають гарні призи, працюватиме виїзна торгівля.

27.06.2017 року:
- о 10.00 урочистості в районному Будинку культури з нагоди Дня державної служби, Дня молоді та Дня Конституції України, нагородження кращих працівників різних галузей районними відзнаками;

30.06.2017 року:
- о 13.00 в спортивному залі ДЮСШ «Олімп» районна спартакіада «Спорт здоров’я й молодість дає» за участь команд установ, організацій та територіальних громад.

Організатори заходу – Петрівська РДА, Петрівська районна рада

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 15 червня 2017 року № 31 - р

Про скликання сімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

1. Скликати сімнадцяту сесію районної ради сьомого скликання у п”ятницю, 30 червня 2017 року, на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

До 100-річчя початку Української Національної революції

Російська лютнева революція спричинила хвилю відродження національно-визвольного руху в Україні. З ініціативи двох партій – Товариства українських поступовців (ТУП) і Української соціал-демократичної робітничої партії (УСДРП) – у Києві зібралися представники політичних та громадських кіл, які оголосили про створення громадського комітету.

Два дні тривали дебати про створення Центральної Ради, врешті перемогла концепція А.Антоновича про партійний принцип. Головою ради став Михайло Грушевський, який тоді ще перебував у засланні, заступниками – Д.Дорошенко та Ф.Крижанівський. Спочатку політика Центральної Ради йшла «у фарватері» російської революції, а не своїм шляхом. Проте з приїздом до Києва Грушевського ситуація змінилась. Він у той час зазначав: «Однієї автономії не вистачить, якщо Росія, з котрою Україна буде зв’язана, зостанеться державою централізованою. Росія повинна стати федеративною державою». Проте він навіть і не здогадувався, що Центральна Рада зуміє домогтися незалежності України.

Важливим кроком у цьому напрямку стало проведення в Києві 19 березня1917 року української маніфестації. Стотисячна колона під національними жовто-синіми прапорами заповнила центральні вулиці міста. Віче, яким завершилася маніфестація, підтримало резолюції, підготовлені Центральною Радою, насамперед про автономію України.

Актуально!

Ботулізм існує стільки, скільки існує людство. Ця хвороба приносила страждання і навіть вбивала людей у всьому світі. Захворювання реєструється повсюдно, окрім, хіба що, районів вічної мерзлоти. Хвороба вражала не тільки бідняків, які не дотримувалися банальних правил гігієни, а й людей заможних. Це пояснювалося природою появи бактерій. Основний носій - резервуар ботулізму - організми тварин, риб, птахів і самої людини. Присутність ботулотоксину в харочових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей..

Тож на сьогодні ми маємо сумну статистику щодо за-хворюваності населення на ботулізм. Так, за повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, зареєстровано три випадки захворювання на ботулізм серед мешканців м.Києва, (один з них - летальний) та мешканки м. Херсон. Захворювання пов’язується з вживанням риби в’яленої, непотрошеної, придбаної в торговельній мережі (виробник - ФОП Меркулов А.В., ТОВ «ЧУДО –ЮДО», Світловодський район).

Чи не кожна людина в дитинстві хоче скоріше стати дорослою, а вже потім, через багато років, мріє бодай на хвилинку повернутися у той чудовий час дитинства. Проміж цих неповторних років найбільш безтурботними є ті, коли малеча відвідує дитячий садочок. Тут вони з допомогою вихователів поступово пізнають оточуючий світ, отримують перші знання перед навчанням у школі, а няні та кухарі створюють для них затишок і готують смачні та корисні страви. Завжди із смутком та тривогою прощаються вихованці зі своїм рідним садочком, адже тут вони були зігріті любов’ю і турботою, а попереду - ще невідоме їм шкільне життя.

З такими почуттями поспішали на свій перший випускний бал до ДНЗ «Сонечко» маленькі богданівці. Там, у святково прибраній залі місцевого клубу (в Богданівці ці заклади розташовані в одній будівлі) зібралися матусі і татусі, бабусі та дідусі, працівники садочка, аби провести у школу своїх випускників.

Цікаве про наших земляків

9 червня 2017 року своє 80-ти річчя відзначила петрівчанка Ніна Федотівна Рапасій. До ювілярки завітали рідні та близькі, колишні колеги та сусіди. Було багато квітів, подарунків та теплих слів.

А народилася Ніна Федотівна в мальовничому, великому с. Байдаково, що в Онуфріївському районі. Воно розкинулося по широкій долині між двома лісами: «Курган» та «Дрозд». Рідне село ювілярки славиться тим, що у ньому народилися та працювали багато хороших людей, таких як династія учителів Сухомлинських, що викладали у сільській школі (родичі видатного педагога Василя Сухомлинського); Артем Пасічник – Герой Радянського Союзу, льотчик-винищувач; Володимир Базилевський – видатний український поет, письменник, літературний критик, перекладач, член Національної спілки письменників України (від 1972 року), який зараз мешкає у Києві.

Тема попередження сімейного насильства вже багато років знаходиться у центрі міжнародного обговорення. Лише останніми роками суспільство починає усвідомлювати катастрофічні масштаби проблеми. Тому створення індикаторів психологічного насильства в сім’ї щодо дітей і використання їх у практиці роботи співробітників правоохоронних органів та соціальних працівників є дуже важливим.

За ініціативи першого заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети та начальника управ-ління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентини Сибіри нещодавно було проведено круглий стіл на тему «Домашнє насильство та дитина».

До участі у обговоренні гострих питань насильства були запрошені начальник сектору реагування патрульної поліції Максим Коваленко, представник служби у справах дітей райдержадміністрації Оксана Науменко, настоятель Свято-Вознесенського храму смт Петрового ієрей Михайло Царук, представник районного центру служб для сім’ї, дітей та молоді Любов Узлова. Фахівці порушували питання про випадки насильства в нашому ра-йоні, які сталися за останній місяць. До обговорення були також запрошені громадяни, які порушували правила правопорядку та були притягнуті до адміністративної відпо-відальності.

Олена Приходкова.

Спортивні новини

Випускниця Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів та вихованка ДЮСШ «Олімп» Валентина Саламаха ніколи не забуває своїх перших тренерів. От і цього разу, під час короткої відпустки, вона завітала до рідної школи, щоб поспілкуватися з нами, а також поділитися досвідом з нинішніми юними гандболістками. Адже її зіркова кар’єра розпочиналася саме у затишному спортивному залі Луганської школи. Валентина розповіла про свої виступи за команди: «Абу» м. Баку (Азербайджан), «Мотор» м. Запоріжжя (Україна), Bayer Leverkusen (Німеччина), Siofok (Угорщина) та Bietigheim (Німеччина). Особливо вдалим для Валентини виявився сезон 2016-2017 рр., в якому вона завоювала золото Чемпіонату Німеччини та дійшла до фіналу престижного Європейського кубку.

А закінчилося спілкування приємним сюрпризом – Валентина подарувала школі 10 гандбольних м’ячів відомих спортивних брендів, чим дуже порадувала тренерів та їхніх вихованок.

Володимир Кононенко, тренер ДЮСШ «Олімп»

Петрівське відділення поліції звертається до мешканців Петрівського району з проханням повідомляти про осіб, котрі незаконно зберігають та вирощують нарковмісні рослини, а також про виявлені посіви невідомого походження конопель та маку.

Інформацію можете надати по телефону за номерами «102», 9-74-61, або 0960616306, 0979695963.

Житель Дніпропетровської області здійснював незаконний вилов риби на річці Інгулець в період нересту

19.05.2017 року під час проведення відпрацювання території району працівниками Петрівського відділення поліції, за участю працівників Кіровоградської рибохорони, на річці Інгулець було виявлено мешканця м.Кривий Ріг Дніпропетровської області, котрий в період нересту займався незаконним виловом риби рибальськими сітками.

Петрівський районний парламент дітей входить до трійки лідерів серед районних та міських парламентів дітей Кіровоградщини. Юні парламентарі Петрівщини є гордістю для своїх шкільних колективів та батьків, для працівників Центру дитячої та юнацької творчості і відділу освіти райдержадміністрації, ну і, звичайно ж, - для районної влади.

За високу результативність роботи районного парламенту дітей керівники району нагородили школярів поїздкою до столиці України – Києва. Екскурсія відбулася в рамках національно - патріотичного виховання дітей та молоді Петрівщини, з нагоди відзначення Міжнародного Дня захисту дітей. Ініціаторами такої поїздки виступили керівники ра-йону, а сама подорож відбулася за підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка, який надав школярам для подорожі сучасний двоповерховий комфортабельний автобус.

Господині на замітку

У світі існує близько 200 видів малини. Вона відноситься до сімейства рожевих (до цього сімейства відноситься троянда та інші рослини). У малини є малиновий мед, який збирають бджоли і цим збільшують урожайність рослини на 60-100%. Листя малини може служити замінником чаю. Сушена малина в медицині використовується як потогінний засіб. Малина ефективна при застуді, грипі і для пониження температури. Малина - рекордсмен за вмістом заліза, що автоматично надає їй статус жіночої ягоди, яка дозволяє компенсувати щомісячні крововтрати.

Малина: корисні властивості, склад і застосування

Цю цінну ароматну солодку ягоду можна заготовлювати різними способами, щоб якомога довше зберегти її чудові властивості і насолоджуватися її смаком взимку.