Спортивні новини

Двадцять сьомий тур чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги знову порадував нас гарними новинами – «Інгулець» вже втретє поспіль робить вдалий виїзд: цього разу наші спортсмени упевнено переграли своїх візаві з Тернополя, футболістів з однойменної команди. Хто з уболівальників нашої команди переглядав трансляцію цієї гри на каналі Х-SPORT або в запису, певне звернув увагу, що на чудовому і затишному стадіоні в Тернополі поле було в жахливому, малопридатному для демонстрації гарної гри стані. І все ж, навіть на такому газоні, «Інгулець» вже з перших хвилин гри засвідчив свою перевагу, адже дії наших футболістів були більш надійними і упевненими в обороні та гострими й видовищними в атаці. Власне, така перевага не змусила уболівальників нашої команди довго чекати на результат: вже на одинадцятій хвилині гри футболісти «Інгульця» отримали право на кутовий. Захисники «Тернополя», певне, очікували навісної прострільної передачі одразу з кутової позначки. Однак наші гравці розіграли м’яч поблизу кутового прапорця, після чого Артем Прошенко виконав адресний навіс якраз у центр штрафного майданчика, де раніше за всіх опинився центральний захисник нашої команди Олександр Медведєв, на точний удар головою якого голкіпер зреагувати не встиг. Остаточний рахунок матчу на 61-й хвилині встановив Євген Немтінов, який скористався помилкою захисників «Тернополя», що стала наслідком, як уже зазначалося, неякісного газону, і, обігравши двох захисників, точно пробив по воротах, пустивши м’яч поміж ногами набігаючого голкіпера. До кінця матчу рахунок могли збільшити і Богдан Боровський, і Роман Кретов, і знову ж таки Євген Немтінов. Та, зрештою, фінальний свисток арбітра пролунав за рахунку 0:2 на користь нашої команди, що для нас є і бажаним, і прийнятним результатом.

Звичайно, стверджувати, що завдяки трьом поспіль виїзним перемогам «Інгулець» уже стовідсотково вирішив завдання залишитися в Першій лізі – поки що передчасно. Але, що таким чином суттєво підвищив свої шанси на майбутній першоліговий сезон – це, безперечно, так. В усякому разі, від найближчого свого переслідувача – півфіналіста Кубку України МФК «Миколаїв», який перебуває в зоні перехідних матчів, ми відірвалися на три очки. В разі успішної гри з «Колосом», про результати якої знатимемо вже на момент виходу цього номера з друку, можемо знову піднятися на тринадцяту сходинку турнірної таблиці. Та не станемо загадувати наперед, адже, як бачимо, прогнози в футболі – річ ненадійна.

А «Інгулець-2», який в минулому турі «автоматично» став переможцем, адже, згідно з регламентом, отримав 3 залікових бали за гру з «Кристалом», що не відбулася через зняття херсонців з чемпіонату, скористався паузою і провів товариський спаринг з криворізьким «Гірником», перегравши наших географічних сусідів з рахунком 2:1. Наступну гру «Інгулець-2» зіграє у Володимирівці, суперниками наших хлопців будуть футболісти «Поділля» з Хмельницького. А от на першу команду чекає складний виїзд до Краматорська, де на них чекає дуже принципова зустріч з місцевим «Авангардом». Нагадаємо, що в першому колі на стадіоні «Інгулець» «Авангард» вирвав перемогу (не без допомоги арбітра) з рахунком 3:2, після чого став поширювати різного плану плітки про начебто недостатню гостинність петрівчан, очевидно цим самим намагаючись відвести увагу від явної необ’єктивності суддівства. Словом, здається, до Краматорська легкої прогулянки не вийде. Та все ж, пригадуючи перебіг тієї гри, можемо зробити висновок, що здолати «Авангард» нам цілком по силах, тож побажаємо нашим хлопцям удачі й справедливого арбітражу.

Володимир Кіфенко.