Рейтинг

Очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко увійшов до ТОП-3 най-ефективніших голів облдержадміністрацій. Такий рейтинг за результатами роботи керівників регіонів у першому кварталі цього року оприлюднив Ко-мітет виборців України.

Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку та опитуванні експертів.

«Це дозволило оцінити не лише «суху» статистику, а й якісний компонент роботи голів облдержадміністрацій», – підкреслюють у Комітеті виборців і уточнюють, що до уваги бралися статистичні дані, інформація у медіа, а також відповіді на запити.

Перше місце в рейтингу голів ОДА посіла очільниця Харківщини Юлія Світлична. Друге – керівник Донецької області Павло Жебрівський.

На третьому місці в рейтингу, як і за результатами роботи у 2016 році, залишився очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко, оскільки область – одна з перших в Україні за темпами соціально-економічного розвитку.

У першому кварталі промисловість регіону зросла на 8%, будівництво – більше, ніж удвічі, обсяг експорту зріс у 2,3 рази.

Кузьменко також отримав високі результати від експертів. За їхніми оцінками, керівник Кіровоградщини посів друге місце.

Експерти відзначили втілення системи закупівель ProZorro, уміння вирішувати кризові ситуації та регіональні проблеми, вести кадрову політику, а також як триває в області процес децентралізації.

Наприклад, за період використання системи ProZorro вдалося зекономити понад 130 мільйонів гривень!

У плані децентралізації Кіровоградщина, вважають фахівці, у числі кращих – наразі створено 10 об’єднаних громад, ще три – розпочали процедуру. Згідно з експертними підрахунками, доходи загального фонду на одного жителя в новостворених громадах, порівняно з січнем-березнем минулого року, зросли у два-три рази.

Серед пріоритетних напрямків – проведення енергомодернізації. У регіоні лише за два місяці 2017-го фізичні особи отримали понад півтисячі спеціальних кредитів на більш як десять мільйонів гривень. До плюсів Кузьменка фахівці зарахували і запуск сонячної фотоелектростанції – найпотужнішої в області.

Олена Сідорова