Кримінальна хроніка

До Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції днями надійшло повідомлення від працівників Петрівської виправної колонії про нанесення ножових поранень 38-річному засудженому. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Дане повідомлення було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України.

Вже через декілька годин правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився інший 28-річний чоловік, засуджений 25.04.2013 року Нікопольським міжрайонним судом Дніпропетровської області за ч.2 ст.186, ч.3 ст.152 та ч.4 ст.187 КК України до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, та який на сьогодні відбуває покарання у Петрівській виправній колонії в Кіровоградській області (№49).

В ході огляду місця події були вилучені одяг з плямами червоного кольору, схожими на кров, ніж з подібними плямами, а також змиви з різних поверхонь.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що 09.03.2017 року близько 18:00 години підозрюваний з метою виконання робіт прибув до їдальні вказаної вище установи виконання покарань. Перебуваючи у приміщенні їдальні, зайшов до приміщення варочного цеху, де приступив до роботи. Для її виконання взяв кухонний ніж із чорною ручкою.

Після того, як зловмисник зайшов до варочного цеху, до приміщення їдальні зайшов потерпілий, який відразу попрямував до місця, де знаходився підозрюваний. Перебуваючи вдвох у приміщенні варочного цеху, між ними виникла розмова, під час якої у зловмисника виник умисел на спричинення тілесних ушкоджень потерпілому. Тримаючи у правій руці кухонний ніж, він завдав останньому удар вказаним ножем в ділянку грудної клітини, від чого потерпілий упав на підлогу.

09.03.2017 року о 21:20 годин він був госпіталізований до Комунального закладу «Петрівська центральна районна лікарня», де 10.03.2017 року о 03:45 годині помер. Смерть настала в результаті гострої крововтрати, проникаючого поранення грудної клітини з пошкодженням легені, нападу з використанням гострого предмета з метою вбивства чи завдання ушкоджень.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого». За скоєне чоловіку загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі ,- розповів начальник Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Олександр Лисенко.

Прес-служба Петрівського відділення поліції.