Спортивні новини

На мажорній ноті завершує свій підготовчий цикл до початку ігрового сезону ФК «Інгулець». Останній контрольний спаринг з сусідами по місцю в турнірній таблиці – футболістами чернівецької «Буковини» - також завершився приємним для усіх нас результатом – перемогою з рахунком 2:0. В цілому матч проходив за відчутної ігрової та територіальної переваги «Інгульця», яку наші хлопці зуміли втілити у два забитих ще в першому таймі м’ячі. Відкрив рахунок на 23-й хвилині Микита Ткачов, уміло замкнувши навісний простріл з кутової позначки Романа Світличного. Трохи більше, як за п’ятнадцять хвилин, забитим м’ячем відзначився уже сам Світличний: після штрафного удару в його виконанні, м’яч, відрикошетивши від ніг когось із захисників, опинився в сітці воріт. У другому таймі нагоди змінити рахунок мали гравці обох команд, проте, зрештою, гра так і завершилася упевненою перемогою «Інгульця». Уже на момент виходу цього номера з друку команда повернеться на Петрівщину, де розпочне конкретну підготовку до виїзної календарної зустрічі з ФК «Миколаїв».

Що цікаво – цього ж дня, але вже дома, на Петрівщині наша друга команда зустрінеться з іншою миколаївською командою – друголіговим «Суднобудівником». Звичайно ж, нам хтілося б, аби в обох випадках оце миколаївсько-петрівське протистояння завершилося на нашу користь, але як воно буде насправді – побачимо вже зовсім скоро.

До речі, свій останній контрольний поєдинок перед стартом чемпіонату «Інгулець-2» проводив також з доволі сер-йозним опонентом – першоліговим «Гірником-Спорт» з Горішніх Плавнів. Зустріч ця відбулася на полі «Гірника». Значну частину першого тайму гра проходила на зустрічних курсах, здавалося, що змагаються майже рівні за силою колективи. Хтозна, як би розвивалися події далі, аби не помилка арбітра на користь господарів і не досить сумнівний пенальті у ворота «Інгульця», завдяки якому й було відкрито рахунок. У другому таймі наші земляки мали кілька нагод відігратися, але так і не змогли жодного разу переграти надійного голкіпера господарів. Натомість, всередині другого тайму пропустили ще одну контратаку «Гірника-Спорт», отож матч завершився перемогою 2:0 команди з вищої за класом ліги, та ще й в якій новий, добре відомий у футбольному світі спеціаліст Сергій Пучков будує зараз, практично, новий колектив, нову концепцію гри. Цікаво, що в новому колективі горішнеплавненців знайшлося місце для недавнього гравця «Інгульця» Сергія Дячука. Точніше - з «Інгульця» він повернувся до свого попереднього колективу. Тож побажаємо йому надійно закріпитися в основному складі і удачі в усіх іграх чемпіонату (окрім, звичайно, матчів з «Інгульцем»).

Отож уже цієї суботи на уболівальників Петрівщини чекає цікавий, сповнений яскравих вражень день. Шкода лише, що обидві гри за участі «Інгульців» проходитимуть одночасно. Адже уболівальники, переконаний, з великим задоволенням переглянули б обидва матчі. Тим більше, що трансляція першолігового поєдинку за участі МФК «Миколаїв» та нашого «Інгульця» цього разу відбуватиметься не лише в Інтернетмережі, а й по телебаченню, по каналу «Х-спорт». Тобто його тепер зможуть переглянути усі уболівальники, що є абонентами кабельного телебачення, або ті, хто має цифровий ресівер Т2 чи супутникову антену. Проте найвідданіші уболівальники, напевне, все ж поїдуть до Володимирівки, аби підтримати своїх улюбленців «вживу».

Як повідомив президент нашого клубу Олександр Поворознюк, «Інгулець» виступив з клопотанням перед керівництвом ПФЛ, щоб надалі таких незручних для уболівальників умов проведення ігор більше не було, адже футбол існує, в першу чергу, для своїх відданих прихильників. Навіщо ж змушувати їх обирати якусь із двох ігор, коли хочеться переглянути обидві? Здається, це клопотання буде задоволено, і надалі матчі за участі двох «Інгульців» буде розведено в датах, або, в крайньому випадку, в часі проведення. Шкода лише, що в цьому турі це вже змінити неможливо.

І все ж, - вітаємо усіх уболівальників Петрівщини з початком нового футбольного сезону. Бажаємо усім яскравих вражень, побільше приємних емоцій, а нашим командам – яскравої і видовищної гри, чесного і неупередженого суддівства, ну й безумовно – фарту, який у футболі також буває геть не зайвою річчю!

Володимир Кіфенко.