Минулого четверга пройшло чергове засідання колегії райдержадміністрації. Першим питанням порядку денного засідання був звіт начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Юлії Нікульшиної «Про хід виконання районної програми в контексті «Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» у 2016 році». Вона подала детальний аналіз діяльності щодо забезпечення прав дитини, який свідчить, що названа програма в нашому районі виконується у повному обсязі. Цьому сприяє і плідна співпраця з органами місцевого самоврядування.

Головний спеціаліст відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадмі-ністрації Марія Іщенко виступила з інформацією «Про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації та сільських, селищних рад упродовж 2016 року».

Голова російського фонду заявила, що Путін робитиме спроби створити нові загрози для суверенітету України.

Росія намагатиметься випробувати новий світовий порядок, а також створити нові загрози для суверенітету України. Таку думку висловила голова Free Russia Foundation («Фонд вільної Росії) Наталія Арно.

«Це буде вирішальний рік для слабко збалансованої демократії і суверенітету України. Є реальна небезпека, що президент Росії Володимир Путін буде випробовувати новий світовий порядок, і думаю, що вже час для завершення поглинання України», – написала Арно у своїй статті «Якщо світ закриватиме очі, Путін скористається рештою України» для американського видання The Hill.

Таку назву має вступне слово, яке написав Віталій Довгич – завідуючий кафедрою Українського інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси, головний редактор журналу «ЄвроАтлантика» до книжки Володимира Земляного «Русский разухай или украинские грабли». Ми маємо намір озна-йомити наших читачів з деякими розділами цієї книги. Вони є окремими статтями, які публікувалися в друкованих та електронних ЗМІ впродовж останніх трьох років. На жаль, вони не втратили своєї актуальності і сьогодні.

Ми щойно відзначили третю річницю Євромайдану, який увійшов в історію, як Революція Гідності. Річницю героїчну і трагічну. Ніхто навіть уявити не міг три роки тому, що виступ кількох сотень київських студентів на підтримку європейського вектору розвитку нашої держави згодом переросте в справжню революцію, в якій взяли активну участь мільйони українців, більше сотні героїв «Небесної сотні» віддали життя за краще майбутнє. Ніхто не міг уявити три роки тому, що після кривавих подій на Майдані і втечі Януковича Росія, порушивши всі положення міжнародного права і міждержавні угоди, здійснить анексію частини території України і військову агресію.

В ході робочого візиту заступник начальника Петрівського відділення поліції Віталія Косенка на територію Новостародубської сільської ради відбулася його зустріч зі старшокласниками місцевої загальноосвітньої школи. Під час розмови її учасники поспілкувалися і дійшли спільного бачення в питанні недопущення вчинення підлітками правопорушень та інших протиправних дій. Крім того, Віталій Леонідович ознайомив учнів з вимогами та умовами вступу до вищих навчальних закладів України, що готують спеціалістів для органів Національної поліції.

У К Р А Ї Н А
Іванівська сільська рада
Петрівського району Кіровоградської області
Двадцять п’ята сесія шостого скликання

РІШЕННЯ

від 03 червня 2013 року № 166/6 с. Іванівка

Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель с. Іванівка

Розглянувши технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель с. Іванівка Іванівської сільської ради Петрівського району Кіровоградській області, виготовлену ДП «Кірово-градський науково – дослідний та проектний інститут землеустрою», керуючись ст. 201 Земельного кодексу України, ст. 13,18 Закону України «Про оцінку земель», ст. 271.2 Податкового кодексу України, ч. 34 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення економічного регулювання земельних відносин в населеному пункті, визначення розмірів плати за користування землею, сесія сільської ради ВИРІШИЛА:

1. Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель с. Іванівка Іванівської сільської ради Петрівського району.

2. Ввести в дію нормативно-грошову оцінку земель с. Іванівка згідно ст. 271.2 Податкового кодексу України.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу комісію сільської ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, благоустрою.

Голова сільської ради Л. Коломієць

 

Щороку сесія районного парламенту дітей, яка проходить у січні, є навчальною. Юні парламентарі вивчають нову інформацію про роботу органів самоврядування різних рівнів, розвивають свої лідерські якості, вдосконалюють організаційні та комунікативні навички.

ІV сесія ІХ скликання районного парламенту дітей вийшла на новий рівень. Цього разу юні активісти зібралися у сесійній залі Петрівської районної ради. До їхнього складу входять учні, які навчаються у школі молодого лідера, але є й ті, хто тільки вперше приєднався до спільноти парламентарів.

На початку сесії пролунав Гімн України, після чого юні парламентарі надали слово дорослим. До делегатів парламенту звернулася голова районної ради Тамара Сакара. Вона побажала молоді не зупинятися на досягнутому, підтримала їхню активну позицію та тісну співпрацюю з ра-йонною радою, яка ведеться за для розбудови прогресивної європейської держави – України. «Сподіваюсь, ви винесете з собою не лише знання і досвід, а й матимете по-літичну волю для того, щоб втілити в життя найкращі ідеї та проекти, а ваші власні інтереси не будуть вищими за інтереси громади», - зазначила Тамара Вікторівна.
Порядок денний був прийнятий одноголосно. Під час засідання діти проаналізували якість виконання рішення попередньої сесії, затвердили план та пріоритетні напрямки роботи парламенту в міжсесійний період.

Обереги для рідних та близьких власноруч

Виявляється, у нашому селищі живуть люди, які створюють неймовірні речі власними руками. Їх світ дуже глибокий, а мислення таке образне, що дозволяє втілювати неймовірні поєднання кольорів та форм у своїх роботах.

Сьогодні ми хочемо презентувати увазі читачів ра-йонки вироби нашої землячки та майстрині Ольги Савченко. Багато хто знає її як медичну сестру в неврологічному відділенні Петрівської ЦРЛ, та не всім знайоме її хобі, що робить людей щасливішими. Виготовлені нею роботи не мають широкої реклами, але зроблені так якісно та мило, що їх не соромно показати широкому загалові.

Це заняття - виготовляти власноруч подарунки, не виникло спонтанно, всьому передували певні життєві події.

Залишив по собі світлу пам’ять

До 70-річчя з дня народження

Днями, поспішаючи у справах, зустрів хорошого знайомого, людину, яка свого часу обіймала одну з ключових адміністративно-господарських посад в районі і, принаймні для мене, назавжди залишилася в свідомості беззаперечним авторитетом, керівником, здатним реально ви-рішувати найскладніші завдання, готовим завжди прийти на допомогу в разі такої необхідності. Що-правда, все це залишилося в минулому, адже майже півтора десятиліття тому він уже вийшов, як мовиться, на заслужений відпочинок.

Привітавшись, поцікавився: «…Як справи, Степановичу?» «Та які там справи, - почув у відповідь. – Ти ж знаєш: поки ти при посаді – тебе начебто й шанують, і поважають. А як вийшов на пенсію – усі враз забули, часом сам собі думаєш: а чи була щирою та повага, чи так – одна імітація…». «Відкиньте сумні думки, - спробував його підбадьорити, - Ви ж знаєте, що, принаймні для нашої районки, Ви назавжди залишитеся людиною шанованою і поважною». «Ну, хіба що для вас, - гірко усміхнувся мій співрозмовник, - та й на тому спасибі».

А вже потім, крокуючи далі, подумалося: на жаль, досвідчений управлінець багато в чому правий. Певне, не раз кожен з нас міг простежити, як поки людина при посаді – з нагоди дня народження в коридорі до неї вистроюються черги: з букетами, подарунками, з начебто теплими й щирими побажаннями. Але варто їй цієї посади позбутися – як вже наступного дня народження, нерідко, ті, хто стояв у черзі з величезним букетом, забувають навіть привітати телефонним дзвоником. На жаль, ось такі ми поки що… І, напевне, оце лицемірство і підлабузництво ще довго викорінюватимемо з нашої ментальності.
Та все ж, безумовно, для кожного з нас у свідомості назавжди залишаться світлим спомином люди, теплу згадку про яких хочеться пронести у своєму серці упродовж усього життя. Одним з таких для багатьох петрівчан, зокрема для кількох поколінь випускників Петрівської середньої школи 70-90-х років, без сумніву, був Микола Володимирович Шархун – вчитель фізичного виховання, а невдовзі – й початкової військової підготовки. Його поява в шкільному колективі на початку 70-х років чимось нагадувала виверження вулкана.

Картинка гри вимальовується – чекатимемо позитивного результату

На минулому тижні свій черговий контрольний спаринг «Інгулець-2» провів у Кременчузі з нинішнім лідером чемпіонату Другої ліги – місцевим «Кременем», де поступився господарям з мінімальним рахунком 0:1.

Гра, загалом, пройшла в доволі рівній, переважно силовій боротьбі. У першому таймі деякою перевагою володіли наші земляки, однак втілити її в конкретний результат не змогли.

У другому таймі наші футболісти спрямували таки м’яч в сітку воріт господарів, проте, на думку арбітра, це взяття воріт відбулося з порушенням правил, тож гол не було зараховано. Не захотів арбітр призначити пенальті й за порушення правил господарями проти Гіоргі Кобуладзе в штрафному майданчику, стверджуючи що це порушення сталося лише на підступах до нього. А за чотири хвилини до завершення основного часу гри через помилку в захисті м’яч, який, як виявилося, став єдиним у цьому матчі, пропустила наша команда.

Та все ж, в цілому, за своїм змістом гра вдалася. Результат, як відомо, в товариських поєдинках не є надто принциповою річчю, головне ж, що футболісти починають показувати доволі пристойний рівень гри, що перед початком весняної частини чемпіонату вселяє певний оптимізм.