Сергій ЗавалійМабуть, це є цілком закономірним явищем, що в періоди підвищеної емоційної напруги, глибоких соціальних потрясінь, час летить особливо стрімко. Щоранку з хвилюванням прислухаючись до тривожних повідомлень зі Сходу, ми майже не помітили, як іде в історію ще один рік нашого з вами буття. Здавалося, ще зовсім недавно ми готували попереднє передноворічне інтерв’ю з головою району, а ось уже знову, за традицією, будемо говорити про те, що зроблено, і про те, що заплановано на рік прийдешній.
Втім, якщо уважно огледітися довкола, то говорити справді є про що. Адже рік, що минає, позначений для усіх нас не лише трагічними новинами з Донбасу, а й кілометрами відремонтованих доріг, великою кількістю відновлених і реконструйованих об’єктів соціальної інфраструктури, відчутними змінами на краще в діяльності галузей освіти, культури та охорони здоров’я. Відверто кажучи, важко пригадати ще якийсь рік за період нашої державної незалежності, навіть враховуючи спокійні і мирні часи, коли було б зроблено скільки, як у цьому, вже минаючому році. Отож про це (і не тільки) наша чергова розмова з головою районної державної адміністрації Сергієм Завалієм.

Сергій КузьменкоВ один з останніх днів року в конференц-залі ПАТ НВП «Радій» (м.Кропивницький) відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, присвячена основним результатам роботи за 2016-й рік та пріоритетам на 2017-й рік, на яку були запрошені журналісти обласних, районних та ряду інших ЗМІ.

Сергій Анатолійович зауважив, що 2016 рік загалом був успішним, економічна ситуація в області помітно поліпшилася. За результатами загальнодержавного моніторингу Кірово-градщина з 11-го місця піднялася на 8-ме місце серед областей України за показниками соці-ально-економічного розвитку. У своєму виступі очільник області озвучив головні тези, які характеризують роботу у році, що минає.
Зокрема, у 2016 році області вдалося заробити і спрямувати у бюджет на 1,1 млрд. грн. більше відрахувань, ніж у минулому році (приріст склав близько 50%). За рахунок усіх надходжень до бюджету (майже 8 млрд. грн.) забезпечувалися три стратегічні напрямки: на 43% більше, ніж у минулому році, зросло фінансування програм соціального захисту мешканців області (загальна сума - 2,5 млрд. грн.); покращилося фінансування охорони здоров’я та освіти (загальна сума - 2,2 млрд. грн). Закуплено 28 нових шкільних автобусів, проведено мультиме-дійну модернізацію шкіл, вперше за останні роки спрямовано кошти на додаткові виплати вчителям. Суттєво (майже на 30%) збільшився обсяг коштів для інвестиційних проектів.

2006 рік став знаковим для с. Володимирівка та радгоспу «П’ятихатський». Після кількох років «руїни» розпочався час «відродження». Пов’язаний цей час із приходом до керівництва господарством О.Г. Поворознюка – людини енергійної та завзятої.
10 років в історії – це мить… 10 років в житті людей радгоспу – це ціла епоха, яку ще можна назвати «епохою Поворознюка».
За цей час разюче змінилася агрофірма. Невпізнаною стала і наша Володимирівка, що сьогодні поступово трансформується в столицю українського футболу. В селі з’явилися три чудові футбольні поля, нічні вулиці манять вогнями ліхтарів, влітку буяють від переливів квіти на клумбах. Відновилося асфальтоване покриття, що до цього поступово стало зникати, та з’явився новий водогін, відновила свою роботу радгоспна їдальня. Ще донедавна порожні віконниці будинків по вул. Спортивній тепер наповнилися світлом. Пайовики агрофірми мають можливість отримувати хліб із сільської пекарні за зниженими цінами. Запрацював цех по виготовленню макаронних виробів. Реконструювали приміщення торговельного комплексу, де на даний час жителі села відзначають знаменні дати. Село дійсно ожило і розквітло. Працівники агрофірми мають можливість сьогодні пізнавати світ через туристичні подорожі. Всіх справ не перелічити…
Володимирівська ЗШ І – ІІІ ступенів постійно відчуває підтримку агрофірми. З великим завзяттям учні школи вітали початок реконструкції шкільного спортзалу.
Агрофірмі рівно десять.
Ви ідеям дали хід.
І зуміли розкрутитись,
Без реклами засвітитись.
Вас визнали. До вас ідуть.
Вас справи великі ждуть.
Олександре Григоровичу, хочемо побажати, щоб Ваша мрія по створенню спортивної школи здійснилася якнайшвидше. Натхнення Вам!

З повагою педагогічний та учнівський колективи школи.

учні Чечеліївської ЗНЗ привезли гостинці воїнамСеред значних міжнародних свят досить важливим є і День волонтера, що відзначається ще з 1985 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух став поширюватися нещодавно, і особливо активно почав діяти з часу військового конфлікту на Сході. Саме завдяки небайдужості наші громадяни долучилися до цієї справи. Вони, не шкодуючи сили, здоров’я, а інколи навіть життя, допомагають армії. Не забувають і про населення, що проживає в зоні проведення АТО, яке стало заручниками протистояння, виниклого внаслідок російської пропаганди за розширення «руского міра», ігноруючи волевиявлення українського народу, який будує незалежну, європейську державу. В цій справі велику роль відіграє і волонтерський рух, адже він, разом із Збройними Силами, нині захищає нашу державу.
На минулому тижні на базі районного волонтерського центру «Допоможемо воїнам Петрівщини» відбулося чергове засідання Координаційної ради волонтерських загонів учнівської молоді Петрівського районного парламенту дітей. В заході взяли участь представники волонтерських загонів шкіл району, голова районного волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова, завідувач сектору молоді та спорту Петрівської РДА Ірина Лугова і директор ЦДЮТ Валентина Бойко.

А.Коломійцев і керівники району вшанували пам’ять колишніх учнів школи, які полягли в боях за свободу і незалежність БатьківщиниНещодавно у Петрівському НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія» відбулася зустріч керівників закладів освіти району, голів профспілкових комітетів шкіл, представників батьківської громадськості та учнівського самоврядування, депутатського корпусу району з заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Коломійцевим. Ця подія була неординарною і знаковою, адже символізувала певний рубіж у ставленні держави до свого майбутнього – виховання підростаючого покоління, забезпечення умов для навчання на сучасному рівні. Тому, як живе і розвивається освітянська галузь району, був присвячений відеофільм, яким розпочався захід.
Нині ми переживаємо дуже непростий і складний період: країна перебуває в стані економічної кризи і війни, яка поглиблює кризові явища, адже велика частка ВВП йде на потреби оборони. Та були в не такому вже й далекому минулому часи, коли кризові явища здавалися взагалі неподоланними, більшість працівників впродовж бага-тьох місяців не отримували зарплату, а якщо і отримували, то бартером, про який нинішня молодь і уявлення не має, медики, вчителі, працівники інших галузей страйкували, протестуючи проти злиденного життя. Нині ж, незважаючи на здавалося б набагато важчі часи (війна ж!) - і зарплати виплачуються вчасно (а педагоги мають ще й певні доплати), і галузь освіти динамічно розвивається, по-ліпшується її матеріально-технічне забезпечення. Саме цьому і була присвячена зустріч з одним з обласних високопосадовців, який виступив у ролі Святого Миколая, адже саме напередодні ми відзначили це чудове християнське свято.

З метою отримання дозволу на викиди ПП «Дружба» доводить до відома громадськості про те, що майданчики підприємства розташовані за такими адресами:
- майданчик № 1 - 28300, Кіровоградська обл., Петрівський р-н., смт. Петрове, вул. Злагоди, 92 а – тік;
- майданчик № 2 - 28300, Кіровоградська обл., Петрівський р-н., смт. Петрове, вул. Злагоди, 114 а – тракторна бригада;
- майданчик № 3 - 28300, Кіровоградська обл., Петрівський р-н., смт. Петрове, вул. Садова, 5 - гараж.
Даний об’єкт спеціалізується на вирощуванні, очищенні та тимчасовому зберіганні зернових та технічних культур. При здійсненні виробничої діяльності відбуваються наступні технологічні процеси: приймання зернових культур з автотранспорту, очищення зерна сепараторами БЦС-50, тимчасове зберігання зернових культур, опалення приміщень, заправка авто та сільськогосподарської техніки, зберігання нафтопродуктів, механічна обробка металів, зварювання металів. Джерелами утворення речовин, які забруднюють атмосферне повітря, на підприємстві являються: ємності для зберігання нафтопродуктів, паливні колонки, обладнання з механічної обробки металів, зварювальні апарати, обладнання по очистці, просушуванню зернових культур, зернометальні машини, склади зберігання зернових та тех-нічних культур, обладнання для опалення приміщення в зимовий період.
Від майданчиків у процесі виробничої діяльності підприємства в атмосферу виділяються наступні забруднюючі речовини: азоту оксиди, вуглецю оксид, вуглецю діоксид, метан, пил абразивний, пил металевий, пил зерновий, тверді частинки, вуглеводні граничні, вуглеводні ароматичні, сірководень, бензол, толуол, марганець та його з’єднання, заліза оксид, неметанові леткі органічні сполуки, сірчистий ангідрид, .
Внести зауваження та отримати більш детальну інформацію можна в Петрівській районній державній адміністрації, за адресою: 28300, смт. Петрове, вул. Святкова, 20, телефон (05237) 9-63-01, 9-62-96 (крім суботи та неділі).

Цими днями відбулися чергові збори ветеранської організації працівників Петрівського кар’єру, на яких, традиційно, обговорювалися найактуальніші питання, що стосуються проблем життя та побуту ветеранів, діяльності так званої каси взаємодопомоги, орієнтованої на матеріальну підтримку передусім тих наших колег, що мають нагальну потребу в невідкладному медичному обслуговуванні, яке, говоритимемо відверто, багатьох з нас дуже відчутно б’є по кишені, обмінялися думками з приводу деяких інших актуальних і гострих викликів сьогодення.
Зокрема, я закликав колег у наш складний час бути більш активними й ініціативними, що стосується участі в громадському житті району. Адже ми просто зобов’язані зробити усе від нас залежне, аби передати свій позитивний досвід молоді, допомогти молодим людям визначити для себе справжні моральні орієнтири та інші духовні цінності, що мають стати стрижнем будь-якого нормального суспільства, якщо воно прагне розвиватися за принципами совісті, моралі і справедливості. Разом з тим, аби залишатися для молоді моральними авторитетами, ми маємо постійно тримати руку на пульсі громадського життя, учитися розуміти, чим живе сьогодні молодь, разом з нею, можливо, шляхом конструктивних дискусій та продуктивних компромісів, формувати план дій на майбутнє. Але, як з’ясувалося, багато хто з наших колег не в змозі тримати руку на пульсі життя району хоча б тому, що просто самоізолювався від подій, що в ньому відбуваються, не передплачує і не читає навіть районної газети. То що вже говорити про якийсь діалог, якщо ми уникаємо можливості скористатися цією головною районною трибуною?