зустріч дітлахів з новорічними персонажами на відкритті головної ялинкиНепередбачені й таємні дива, як говорять наші мудрі предки, трапляються лише під Новий рік. Це улюблені з дитинства й урочисті дні, наповнені світлом свята спільної радості, веселощів, очікування чуда й казки, душевного тепла и надії.
На церемонію відкриття головної ялинки району зібралося чимало петрівчан. Сцена майоріла різнобарвними костюмами «Корпорації Супер-героїв». Разом з Дідом Морозом та Снігуркою вони веселили усіх присутніх цікавими конкурсами. Сімка і Нолик підготували для малечі багато рухливих ігор. Чорна Фея перевіряла дітей на кмітливість, загадуючи їм тематичні загадки, а Маска допомогла врятувати Діда Мороза, без якого неможливе жодне новорічне свято.
Невеликий морозець не лякав діточок, тому що вони з нетерпінням чекали найголовнішого дійства - засвічення лісової красуні. Воно, як і годиться, супроводжувалося хороводами, де, до речі, танцюючи, погрілися і дорослі. За нагоди, малеча мала змогу показати свої таланти - заспівати веселу пісню, гарно й виразно розповісти вірш про зиму чи Діда Мороза. Разом з цим організатори такого чудового дійства підготували чимало рухливих ігор, а головне і найприємніше було очікування справжнього дива – спалаху вогнів на головній красуні-ялинці, яку напередодні свят підготували для малечі працівники комунальних служб Петрівської селищної ради та ошатно прикрасили її барвистими іграшками і яскравою святковою ілюмінацією.

один з фрагментів казкового дійстваДень Святого Миколая – одне з найбажаніших свят для дітей. Напередодні малюки пишуть йому листи з побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть на вікно, просячи, передусім, здоров’я собі та батькам. Ввічливі і чемні діточки обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні - різочку.
Цього понеділка в районному Будинку культури відбувся святковий захід для дітей - «А хто, хто Миколая любить?». Чарівне дійство відбувалося на святково вбраній сцені. До дітей Святий Миколай прийшов не сам, а зі своєю свитою: двома Янголятами, які інформують покровителя про слухняних дітей, і двома Чортиками, які розкажуть св. Миколаю про всі пустощі малюків.
На cвяткове дійство завітали голова районної ради Тамара Сакара  та керівник апарату  райдержадміністрації Ольга Семехова. Вони  тепло привітали учасників заходу, побажали дітям здоров’я, успіхів у навчанні, висловили сподівання, що всі вони чемні і виховані, роботящі і слухняні - якраз такі, яких любить і нагороджує подарунками Святий Миколай. Дітки, по черзі, виходили на сцену і розповідали віршики, грали в активні рухливі ігри, радість та веселі емоції переповнювали маленьких глядачів.

Прийміть щирі вітання з Днем енергетика!
22 грудня щороку на загальнодержавному рівні відзначається ваше професійне свято. Символічно, що саме узимку, коли особливо відчувається ваша така необхідна праця.
Ваша професія посідає чільне місце серед професій народногосподарського комплексу, адже від вашої майстерності та сумління залежить стабільна робота економіки держави, області, району та якість побуту наших громадян.
Нехай робота завжди приносить радість, задоволення й почуття гордості, а професійні успіхи йдуть поряд із особистим щастям та благополуччям.
Бажаю вам, шановні енергетики, та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту, здійснення заповітних бажань, нових досягнень та мирного неба над Україною!

З повагою голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ АРХІВНИХ УСТАНОВ КІРОВОГРАДЩИНИ!
Від імені Кіровоградської обласної ради прийміть щирі і сердечні вітання з нагоди вашого професійного свята.
Архіви нашої держави містять безцінні свідоцтва історії України, які є невід’ємною частиною світової інтелектуальної скарбниці. Висловлюю вам слова глибокої вдячності за працю і турботу про надійне збереження архівної спадщини.
Документальні свідчення, що дійшли до нас із минулого, допомагають відчути дихання далеких епох, зрозуміти логіку подій, що відбувалися, перейнятися думками і сподіваннями своїх попередників, відкрити нові грані їхнього життя.
Переконаний, що ваш професіоналізм і висока відпо-відальність, відданість обраній справі й надалі будуть запорукою створення достеменної біографії Кіровоградського краю для знання власної історії.
Бажаю аби ваша важлива праця завжди була плідною та натхненною, дарувала вам радість і задоволення. Міцного вам здоров’я, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому!

З повагою голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

Щиро вітаємо вас із професійним святом!
Архіви – невід’ємна інституція будь-якої держави, яка зберігає історичну пам’ять нації, є запорукою її самоус-відомлення і розвитку. Справа працівників архівних установ надзвичайно важлива для всього суспільства. Саме ви продовжуєте вік документів, зберігаючи їх для наших нащадків, чим сприяєте пізнанню історії та усвідомленню людського буття.
Переконані, що працівники архівів, усвідомлюючи велику суспільну значимість своєї праці, і надалі з високою відповідальністю зберігатимуть пам’ять минулих та нинішнього поколінь.
Бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, миру, щастя і злагоди у ваших сім’ях, натхнення у нелегкій, але такій потрібній для всіх праці.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Його відставка здивувала всю футбольну Україну. Сергієві Лавриненку вдалося не просто створити класну команду в Кропивницькому, а й вивести її до елітного дивізіону. Однак в Лізі Парі-Матч «Зірка» під керівництвом легенди клубу провела лише чотири матчі. Для Сергія Дмитровича той удар виявився болісним, однак час лікує всі рани. 
Наприкінці серпня Лавриненко очолив «Інгулець». Один з наймолодших професійних клубів України ставить перед собою амбітні плани. Зрештою, як і його новий тренер. Про роботу в містечку на Кіровоградщині, майбутнє «Інгульця», і, звичайно, про минуле самого Лавриненка у Кропивницькому наставник розповів у інтерв’ю ПРО ФУТБОЛу. 

Із сесії районної ради

Наприкінці минулого тижня в сесійній залі відбулося чергове засідання дванадцятої сесії районної ради сьомого скликання. Серед переліку питань, винесених на її розгляд, значилися наступні: «Про хід виконання комплексної програми розширення інформаційного простору Петрівського району на 2016-2020 роки» та «Про внесення змін до комплексної програми розширення інформаційного простору Петрівського району на 2016-2020 роки» (інформував в.о.головного редактора комунального закладу «Редакція Петрівського районного радіомовлення» Олександр Дога); «Про програму підтримки місцевих органів виконавчої влади з питань реалізації ними делегованих і владних повноважень у Петрівському районі Кіровоградської області на 2017-2018 роки» та «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 12 «Про районний бюджет на 2016 рік» доповіла начальник фінуправління райдержадміністрації Галина Овдій. З районними програмами «Діти Петрівщини» та «Молодь Петрівщини» на 2017 рік ознайомили, відповідно, начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Тетяна Нікульшина та завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова. Сесією були розглянуті також ряд інших питань, з усіх прийняті позитивні рішення.
А вже на момент виходу цього номера з друку відбудеться наступна – тринадцята сесія. І, незважаючи на такий її дещо «нещасливий» порядковий номер, хочеться сподіватися, що вона також буде продуктивною і успішною, адже саме на ній розглядатиметься чи не найважливіше питання – прийняття районного бюджету на 2017 рік. Дасть Бог, прийнятий фінансовий документ у році наступному дозволить нам ще більшою мірою реалізувати усі свої плани та наміри, справдити наші очікування та сподівання.
Водночас, за великим рахунком, очевидно й нинішній бюджетний рік маємо вважати вдалим і позитивним, адже підтвердженням цього є чимало чудових і важливих проектів, що були цього року втілені в життя, і про які також систематично розповідалося на сторінках районки.

Володимир Кіфенко.

Уряд Постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №932 затвердив Порядок створення госпітальних округів. Прийняття даного рішення дозволить забезпечити своєчасний доступ населення до послуг вторинної медичної допомоги належної якості, оптимізувати ресурси закладів охорони здоров’я, підвищити ефективність використання бюджетних коштів, що спрямовуються на забезпечення фінансування вторинної медичної допомоги.
Порядок встановлює критерії для визначення складу та меж госпітальних округів, а також визначає механізм їх створення.
Документом, зокрема, передбачено, що центром госпітального округу визначається населений пункт, як правило, місто з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.
Склад, межі та зона обслуговування госпітального округу повинні бути визначені таким чином, щоб жителі, які проживають у його межах, мали доступ до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у межах свого округу.
Слід зазначити, що створення госпітальних округів здійснюється з урахуванням належного робочого навантаження для закладів охорони здоров’я, дотримання норм часової доступності необхідної медичної допомоги, поточних демографічних показників тощо.

За матеріалами сайту Децентралізація влади