З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для виробничого майданчика ПСП «Водянське», що знаходиться за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, с. Водяне, вул. Засядько, 8, ПСП «Водянське» доводить до відома громадськості, що основною сферою діяльності даного підприємства є вирощування зернових та технічних культур, виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, оптова торгівля зерном, насінням та кормами для тварин. При здійсненні виробничої діяльності на майданчику здійснюється очистка зерна, його тимчасове зберігання, при здійсненні виробничої діяльності при виконанні ремонтних робіт використовуються металообробні верстати, проводяться зварювальні роботи, здійснюється заправка автотранспорту.

Об’єкт впливає на атмосферне повітря по наступним факторам:
- за рахунок викидів зернового пилу в процесах прийому, переміщення, пересипки, очищення та зберігання зернових культур;
- за рахунок викидів абразивно-металевого пилу при роботі металообробних верстатів;
- за рахунок викидів зварювального аерозолю та оксидів азоту при здійсненні зварювальних робіт;
- за рахунок випаровувань у процесах зберігання і заправки нафтопродуктами автотранспорту і сільгосптехніки;
- за рахунок викидів вихлопних газів від автотранспорту під час руху по території майданчика підприємства.
Максимальні сумарні викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел викиду складуть: заліза оксид (у перерахунку на залізо) - 0,0005 т/рік; марганець і його сполуки (у перерахунку на діоксид марганцю) - 0,00006 т/рік; азоту діоксид - 0,0002 т/рік; сірководень - 9,8-10-7 т/рік; бензол - 8,9-10-5 т/рік; ксилол - 5,2-10-5 т/рік; толуол - 8,5-10-5 т/рік; вуглеводні насичені С12-С19 -0,0203 т/рік; речовини у вигляді твердих суспендованих часток недиференційованих за складом - 0,1078 т/рік.
Аварійні та залпові викиди відсутні.
Згідно СанПіН №173 від 19.06.1996 p., санітарно-захисна зона встановлюється в розмірі 100 м. Нормативна санітарно-захисна зона дотримана, найближча житлова забудова с Водяне знаходиться на відстані 235 м.
Відповідно до розрахунків розсіювання викидів шкідливих речовин по програмі ЕОЛ 2000, викиди із джерел забруднення навколишнього середовища не будуть створювати перевищення ГДК у приземному шарі атмосферного повітря по жодній зі шкідливих речовин, тому негативного впливу на елементи навколишнього середовища дана ділянка не чинитиме і не вплине на санітарно-гігієнічну ситуацію в зоні постійного проживання населення.
Внести зауваження та отримати більш детальну інформацію можна в Петрівській районній державній адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20; тел.: 9-63-01.